5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Şehit ve gazi çocukları Kapadokya'da

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI KAPADOKYA'YI GEZDİ

Türkiye genelindeki 80 şehit ve gazi çocuğu, Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen program kapsamında Kapadokya bölgesine geldi.

Türkiye'nin bütünlüğü, huzur ve güvenliği uğruna canlarını veren şehitlerin yakınlarına, kahraman gazilere ekonomik ve sosyal destek sağlayıp çocuklarına üniversiteyi bitirinceye kadar maddi katkıda bulunan TSK Mehmetçik Vakfı, şehit ve gazi çocukları için ikinci kültür gezisini düzenledi. 14 Temmuz 2010 tarihine kadar sürecek olan programda, şehit ve gazi çocukları Ankara, Nevşehir, Konya ve Antalya illerindeki tarihi ve turistik merkezleri gezecek. Geziye yurt genelinden 80 şehit ve gazi çocuğu

katılırken, tüm masraflar TSK Mehmetçik Vakfı tarafından karşılanacak.

Gezinin ilk gününü Ankara'da geçiren gençler, program kapsamında sabah erken saatlerde Kapadokya gezisine başladı. Profesyonel rehberler eşliğinde peribacaları ve kiliseleri gezen gençler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geziye Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan gençler, "Daha önce birçok kez ismini duyduğumuz Kapadokya bölgesini ve peribacalarını yakından görme fırsatı bulduk. Bizler için çok güzel ve eğlenceli bir program" diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI KAPADOKYA'YI GEZDİ
ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI KAPADOKYA'YI GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 13:55:05
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 19:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?