7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Şehitler Parkı hizmete açıldı

Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nevşehir Şehitler Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Açılış törenine, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Kaya, Atilla Seçen ve Cafer Okur, Nevşehir Şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rasim Aldatmaz, Ankara Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ile belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Başkan Ünver, konuşmasına Orhan Şaik Gökyay'ın yazdığı "Bu Vatan Kimin" şiirini okuyarak başladı. Şehitlere olan büyük borcu, onların isimlerini yaşatarak ve onların geride bıraktığı ailelere sahip çıkarak ortaya koyabileceklerine inandıklarını belirten Başkan Ünver, bu çerçevede bu vatan ve millet uğrunda canını, kanını ve uzvunu hiç çekinmeden bu vatana feda eden insanlara karşı bir nebzede olsa görevlerini yerine getirmeyi kendilerine misyon edindiklerini vurguladı. Başkan Ünver, şehitlerimizin anısını yaşatacaklarını belediye başkan seçildiği günden itibaren Nevşehirliler'e söz verdiğini hatırlatarak, "Bu park, bu vatan uğrunda şehit düşen Mehmetçiğin geride bıraktığı yavrusunun 'benim babam kim ?' diye sorduğunda, bizlerin de 'bak şehit çocuğu, biz senin baban için burada bir bayrak dalgalandırıyoruz. Baban bu vatan uğrunda bizler için, sizler için toprağa düştü. İşte bu diktiğimiz bayrak senin babanı temsil ediyor' diyebilme adına bu park oluşturuldu. Tüm şehit ailelerimize, malüllerimize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.
Ünver, Şehitler Parkı içindeki Şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet binasının yapımında emeğini esirgemeyen Nevşehirli hayır sever işadamları Alirıza Kestiren Ahmet Yücebaş ve Vehbi Tüfekçi ile Şehitler Parkı'nın kamulaştırılmasında büyük özverilerde bulunan Rasim Aldatmaz, Mustafa ve Fatma Gümüş ile varislerine teşekkür etti. 

Nevşehir AK Parti Milletvekili Rıdvan Köybaşı da, "Nevşehirimiz'e böyle bir parkın kazandırılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu millet ve bu vatan için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimizin isimleri burada ilelebet kalacaktır. Bu parkın hizmete kazandırılmasında emeği geçen sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve tüm belediye personelimizle birlikte Nevşehir Şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin tüm yöneticilerini kutluyorum" diye konuştu. 

Vali Hacımustafaoğlu ise, "Aziz milletimiz kendi ülkelerine karşı yapılan her türlü saldırıya en şiddetli bir şekilde cevap vermiş ve bu uğurda binlerce şehit verilmiştir. Milletimiz kendilerine bu vatanı vatan yapan aziz şehitlerimizin değerlerine her zaman için sahip çıkmıştır. Nevşehir Belediyesi'nin yaptırdığı bu parkta, milletimizin yine değerlerine karşı verdiği önemin bir parçasıdır. Onlara bu şekilde sahip çıkılma hedeflenmiş ve bunda da böyle mükemmel bir tesis inşa edilerek hedefe ulaşılmıştır. Bu parkın hizmete kazandırılmasında çalışan tüm ilgililerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 

Nevşehir Şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rasim Aldatmaz da, Başkan Ünver ile yaptığı görüşmelerin ardından şehitlere yaraşır bir parkın yapılacağı sözünü aldıklarını dile getirdi. Kısa bir çalışma döneminden sonra belediyenin Türkiye'de örneği olmayan bir Şehitler Parkı oluşturduğunu söyleyen Aldatmaz, kendilerine bu imkanı sağlayan Başkan Ünver'e teşekkür etti. 

Törende daha sonra Nevşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin teşekkür plaketleri Vali Hacımustafaoğlu, Milletvekili Köybaşı, Başkan Ünver'e takdim edildi. Bu arada plaketini bir şehit annesinin elinden alan Başkan Ünver, şehit annesinin elini öperek plaketini teslim aldı. Törende daha sonra Şehitler Parkı'ndaki Atatürk Anıtı törenle hizmete kazandırıldı. Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 2 katkı Nevşehir şehit Aileleri ve Malülleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin hizmet binasının da açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar, dernek binasını gezerek, ilgililerden binayla ilgili bilgi aldı. 

Nevşehir Kaldırım Mezarlığı karşısında yapımına Mayıs ayı içerisinde başlanılan 13 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan Şehitler Parkı, kendi çapında Türkiye'nin en önde gelen parklarından da biri oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 14:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?