4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sel yıktı geçti!


Nevşehir'de dün gece etkili olan sağanak yağış ve beraberinde gelen sel, maddi zarara yol açtı. Karayollarındaki elektrik direkleri devrilirken, bazı yollarda çökmeler meydana geldi.

Dün gece saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış, merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde sele neden oldu. Nar beldesindeki Adnan Menderes Bulvarı'nın asfaltında yer yer çökmeler meydana gelirken, yol boyundaki elektrik ve telefon direkleri yıkıldı. Sel nedeniyle ayrıca 2 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı ve içme suyu şebekesi kullanılamaz hale geldi. Meydana gelen hasar nedeniyle beldeye içme suyu verilemiyor.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, etkili olan sağanak yağış ve beraberindeki sel felaketi nedeniyle Gülşehir yolu Çat-Nar Kavşağı'nın bulunduğu Adnan Menderes Bulvarı'nda büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

Erdoğmuş, “Bu bulvardan Nevşehir'den gelen kanalizasyon hattı geçmekte. Bu hattın 2 kilometrelik bölümü tamamen deforme oldu. Enerji ve telefon nakil hattında ciddi bir hasar var ve bunun yanında içme suyu şebekemiz kullanılamaz hale geldi. Bu zararlarla ilgili gerekli çalışmaları başlattık. Konuyla ilgili gerekli makamlara başvurumuzu yaptık. Kısa sürede bu felaketin yaralarını saracağız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:00:56
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 15:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?