5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Semboller kavşaklara yerleşti

İLÇELERİN SENBOLLERİ KAVŞAKLARA YERLEŞTİRİLDİ

Nevşehir Belediyesi tarafından bir süreden beri devam ettirilen ilçe sembollerinin, ilçelerin ana bağlantı yollarındaki kavşaklarda yaşatılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Gülşehir Yolu üzerindeki kavşağa uçak maketi yerleştirildi.

Bir süre önce bu kapsamdaki çalışmalar için Adana'dan getirilen eğitim ve ilaçlama amaçlı olarak da kullanılan çift kişilikli uçak, Gülşehir yolu üzerindeki kavşağa, Nevşehir Belediyesi Makine İşletme Şefliği ekipleri bir dizi montaj işlemlerinin ardından konulmuştu.

Gülşehir ilçesinin Tuzköy beldesi yakınlarındaki Türkiye'nin en önemli havalimanlarından biri olan Nevşehir Kapadokya Havalimanı bulunduğunu daha geniş çevrelere aktarmak ve Gülşehir ile Kapadokya bölgesinde hava ulaşımının yapıldığı ana merkez olarak yerli ve yabancılara tanıtmayı amaçlayan gerçek uçak, görenleri de şaşırtıyor.

Kavşağın bulunduğu alan Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından da çeşitli türdeki süs bitkilerinin de ekiminin ardından oldukça farklı bir görünümü ile dikkat çeken bir alan haline dönüştü.

Nevşehir Belediyesi tarafından da daha öncede Acıgöl yol kavşağı'na Barış Anıtı, Ürgüp yolu Kavşağı'na Üzüm maketi dikmişti.

Nevşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde, Derinkuyu ilçesinin Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezi olması nedeniyle de Derinkuyu yol kavşağına da Patates maketinin dikimine yönelik çalışmalar başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 09:52:00
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 10:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?