3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Sesiyle Nevşehir'i finallere taşıdı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurum, kuruluş, kulüp ve dernekler arası Türk Halk Müziği Solist Yarışması’nda Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü solistlerinden Ersin Tunç, Kırşehir'deki grup elemelerinde 3. olmayı başararak, finallere Nevşehir'i taşımayı başardı.

Müzik alanındaki çalışmalarını Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü imkanları ile eğitici Mehmet İzci nezaretinde sürdüren Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Türk Halk Müziği Korosu solistlerinden Ersin Tunç, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 20-21 Aralık tarihleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek kurum, kuruluş, kulüp ve dernekler arası Türk Halk Müziği Solist Yarışması grup müsabakaları öncesinde Kırşehir'de gerçekleştirilen ön elemelere katıldı.

Çeşitli şehirlerdeki kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlardan ön elemeye katılan 34 solistin yarıştığı elemelerde Ersin Tunç, TRT Türk Halk Müziği sanatçılarından oluşan 17 kişilik jürinin seçiciliğinde, 21-30 yaş grubu arasında 3.’lüğü elde ederek finallere Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nü taşımayı başardı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 12:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?