6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sevgi okulda değil evde öğrenilir!

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Nevşehir'de öğrenci velilerine yönelik olarak düzenlenen 'Paylaşım ve Gelişim Sohbetleri' adlı konferansa katıldı.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'ın, "Paylaşım Ve Gelişim Sohbetleri" Adı Altındaki konferansı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa katılanlar arasında Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in eşi Ayşe Ünver de yer aldı.

Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece öğrencilere yönelik değil velilere yönelik bu gibi sosyal aktivitelere büyük önem verdiklerini söyledi. Konferans sırasında esprili hareketleri, hicivleri ile büyük dikkat çeken, dinleyicilerini sık sık kahkahalara boğan Açıkalın, konferansında ağırlıklı olarak görgü kurallarına değinerek, örnekler verdi. Çocuklara sevgi ve ilgiyle yaklaşılması gerektiğini, çocuklarının görgü kurlarını bilmesini isteyen ve ebeveynlerin kendilerinin öncelikle bunu bilmesi gerektiğini belirten Açıkalın, herkese sevgi ile yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Açıkalın, "Sevgi okulda öğretilmez, öğrenilmez. Sevgi ailede evde öğrenilir. Aile, anne baba çocuklarına sevgi gösterir, onları severse çocuk da sevgiyi bilir, öğrenir. Bu arada herkes görgü kurallarını bilmeli ve öğrenmeli. Örneğin toplum içinde hamile kadınlara öncelik tanınmalı, onlara yardım edilmeli. Bir gün bir fatura ödemesi sırasında kuyrukta bekliyordum. Hamile bir kadına sıramı verdim. Arkadan bir erkek 'hani kadın ile erkek eşitti' diye bağırdı. Ben de 'haklısın' dedim ve ona dönüp, 'Sen de hamile olunca sana da sıramı vereceğim' dedi. Sizler de bu duruma düşmeyin. Öte yandan çocuklarınızı yetiştirirken ona dokunma buna dokunma demeyin. O zaman çocuğun kafası daralır. Çocuklara şunu yapma bunu yapma da demeyin. Onlara yapacağı işleri verin. Korkmayın, çocuklara yapabilecekleri işleri vermeniz onların derslerine engel olmaz. İnsanın üç temel unsurunu da asla unutmayın. Bunlar akıl, inanç ve duygudur. İnançsız insan bir işe yaramaz. Duygusuz insan da, akılsız insan da işe yaramaz. İnsana insan olarak bakın. Bu üç ana unsuru asla unutmayın" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?