3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Sevgililer gününü havada kutladılar!

Kapadokya'da turistler, sevgililer gününü metrelerce yükseklikte, balonda kutladılar.

Kapadokya'da tatil yapan İspanyol, Japon ve Koreli turistler, hem Kapadokya'yı metrelerce yükseklikten izlemek, hem de sevgililer gününü gökyüzünde, Kapadokya'nın mistik atmosferinde kutlamak için sabah erken saatlerde eşleri ya da sevgilileri ile balona bindi.

40 kişilik grup iki ayrı balonla Kapadokya semalarında yaklaşık 750 metre yükseklikte sevgililer gününü kutladı. Kapadokya'yı kuş bakışı izleyen turistler manzaradan oldukça etkilendi.

Bir saat 15 dakika boyunca Kapadokya semalarında gezen turistler, balon turu sonunda kar üzerinde şampanya patlattı.

Sevgililer Günü nedeniyle özel olarak tur hazırlayan Anatolian Havacılık Şirketi Genel Müdür Yardımcısı ve balon pilotu Abdullah Uluer, turist grubunun daha önce, sevgililer günü için rezervasyon yaptırdığını, turistleri balonla vadilerin içinde, peri bacalarının arasında gezdirdiklerini, onlara hediyeler dağıttıklarını söyledi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
başarılar IP: 88.254.65.xxx Tarih : 14.02.2008 17:57:01

bölgede bulunan japon turisler yada uzakdoğulu turistler genellikle balon turuna ilgi gösteriyor şu günlerde SİVİL HAVACILIKGENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINAN izinle balon işletmeci sayısı 8 e yükseliyor kapadokya cad.avanos ilçesine kurulacak balon şirketi hizmet vermeye başlayacak usta pilotlarla hizmet vrecek