4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

SGK'dan kan bağışına destek

SGK PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde yurt genelinde "SGK Çalışanları Kan Veriyor Hayat Veriyor" sloganlıyla başlatılan kan bağışı kampanyasına SGK Nevşehir İl Müdürlüğü personelleri de destek verdi.

İki kurum arasında gönüllü kan bağışı kazanım faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesi konusunda tertip edilen "Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışanları Kan Veriyor Hayat Veriyor" kampanyası kapmasında Nevşehir'de SGK İl Müdürlüğü binasında başlatılan kampanyaya SGK yetkili ve personeli katıldı. SGK Nevşehir İl Müdürü Asım Göveren'in, başlattığı kan bağışı kampanyası çerçevesinde SGK çalışanları Kızılay'ın kan ihtiyacının karşılanması için kan verdiler.

Kan verme işleminin ardından açıklama yapan SGK İl Müdürü Asım Göveren, kan vermenin insan hayatını kurtarmadaki önemine değindi. Bütün vatandaşlara kampanyaya katılma çağrısında bulunan Göveren, "Hastanelerimizde yaşanan kan sıkıntısı, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısının yeterli olması, bu nedenle toplanan ve saklanan kan miktarının ihtiyacı karşılaması gibi nedenlerle kan bağışı kampanyalarına daha çok destek olmamız gerekiyor. Bilindiği gibi kan insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir. 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı bireyin 3 ayda bir kan vermesinde hiçbir sakınca yoktur, hatta faydası çoktur" dedi.

Türkiye'de kan bağışı alışkanlığının bütün eğitim çalışmalarına karşın istenilen düzeye gelmediğini ifade eden Göveren, gelişmiş ülkelerde yüzde 5'lere varan kan verme alışkanlığının Türkiye'de yüzde 1'lerde seyrettiğini vurguladı.

SGK PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:11:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet emin IP: 78.160.117.xxx Tarih : 10.12.2009 22:25:40

SGK   Watandaşda KANMI kaldı  dengesiz beslenemiyor zaten  hastane kapılarını dolaşmaktan  SARHOŞ oldular  kanda almayın  vatandaşi destekleyiin. katkıda bulunun..aşi  zaten vatandaşşiii  mahvettii.