4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sıcak hava coşkuyu engellemedi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini yaktığı gün olarak da değerlendirilen 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nevşehir'de büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Nevşehir'de 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' in yanı sıra, siyasi parti, sivil toplum örgütlerinin çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı.

Gazi Stadı'nda devam eden kutlamalarda ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Burada konuşan Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 gününün Gençlik ve Spor Bayramı olarak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Milleti'ne armağan edildiğini belirtti.

Vali Hacımustafaoğlu, yıkılması kaçınılmaz büyük bir imparatorluktan bir vatan oluşturma azim ve kararlılığı içerisinde olan büyük Türk Milleti'nin Atatürk'ün etrafında kenetlenerek ortaya koyduğu bu büyük mücadelenin, bir çok ülkeye örnek ve kaynak teşkil ettiğini vurguladı. Öğrencilerin gün ile ilgili şiir okumalarının ardından öğrenci grupları halk oyunları gösterisi sundu.

Yıl içerisinde düzenlenen sportif etkinliklerde ilk üç dereceyi paylaşan öğrencilere kupa ve madalyalarının törenle dağıtılmasının ardından,değişik okul öğrencileri yer hareketlerini sahneledi.

Jandarma Genel Komutanlığı Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitim ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı (JAKEM)'de eğitimli Atların geçişinin ardından törenler sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı,hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı Nevşehir'de çok sayıda vatandaş, büyük bir ilgi ile izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?