4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sigara timleri işbaşı yapıyor

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş başkanlığındaki İl Tütün Kurulu tarafından oluşturulan 3'er kişilik ekipler, her ayın 10 ve 20'si arasında özel ve kamu kuruluşlarında sigara içilip içilmediğini ve yeni kanununa uygun hareket edilip edilmediğini denetleyecek.

Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Nevşehir'de 4207 Sayılı Kanunu’nun uygulanıp uygulanmadığı konusunda kamu ve özel kuruluşlarını denetlemek için İl Tütün Kurulu tarafından 30 kişilik bir ekip kuruldu.

Çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan memurlardan oluşturulan denetim ekiplerinin yapacakları çalışma öncesinde, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında bir toplantı yapıldı. Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın yanı sıra, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şenol Sağır ve denetimlerde görev alacak 15'i asil, 15'i yedek toplam 30 üyenin katıldığı toplantıda, Nevşehir Sağlık Müdürlüğü Şube Müdiresi Yasemin Kayacan, sigaranın sağlığa zararları hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.

Toplantıda İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Albay ise, 4207 Sayılı Tütün Kanunu ile birlikte Türkiye genelinde yapılan uygulamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kanunun sigara içmeyenlerin sağlığını olumsuz etkilemesinin önüne geçmek amacında bulunduğunu kaydeden Albay, "4207 Sayılı Tütün Kanunu ile ülkemizde dumansız hava sahası oluşturulması amaçlandı. Kanunla birlikte aynı zamanda sigara kullananların, sigara kullanmayanların sağlığını da olumsuz etkilemesinin önüne geçilmesi hedeflendi. Bu nedenle ilimizde de oluşturulan denetim ekipleri, insanlarımızın sağlığını çok yakından ilgilendiren önemli bir çalışma yapıyor" dedi.

Toplantıda konuşan Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ise, kurulda görevli kişilerin söz konusu denetimlerde asla kendi başına hareket etmemesini ve ekip halinde denetimlerin yapılmasını istedi. Demirtaş, "Ekip halinde çalışmanın her zaman faydası var. Tek başına bir denetime gittiğinizde ister istemez bazı olumsuz durumlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. O nedenle bu denetimler esnasında mutlaka ekip halinde çalışın. Bu görev gönüllü bir görev gibi görünse de bu il de yaşayan herkesi yakından ilgilendiren, insanlarımızın sağlığını yakından ilgilendiren bir görev. Bu nedenle denetimler esnasında son derece ciddi bir tavır içerisinde bulunmanızı istiyorum. Denetimde bulunduğunuz özel ve kamu kuruluşlarında kesinlikle kırıcı olmayın. İnsanlara nezaketle yaklaşın" tavsiyelerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 21:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?