4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sigarayı bırakana teşekkür belgesi

Nevşehir Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Şahin Güneş, sigarayı bırakan 15 tiryakiye Teşekkür Belgesi verdi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Boykot Günü nedeniyle, Sigarayla Savaşanlar Derneği Nevşehir Şubesinde düzenlenen programda konuşan dernek başkanı Şahin Güneş, tiryakilere bir an önce sigaradan kurtulmaları tavsiyesinde bulundu.

Sigaranın en sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğunu ve her yıl milyonlarca kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini belirten Güneş, "Dünyanın başta gelen sorunu olan sigara, insan eliyle oluşturulmuş ve içenin kendi isteğiyle, kendisini, ailesini, neslini soykırıma uğratan dünya tarihinin en acımasız, en sinsi, içerken zevk aldığı, beynin uyuşturulduğu sinsi ve tatlı düşmandır.Hem paramızı hem de sağlığımızı tehdit eden kiralık bir katildir ve insanın kendi eliyle aldığı kurşunsuz silahtır. Sigara devleri büyük firmalar gelir elde edebilmek için her yolu deneyerek, değişik aldatmalar ile sigara çeşitlerini çıkartmaktalar. Lıght, mentollü ve benzeri denemeler ile insanlarımızı ne yazık ki sömürmektedirler. Bu gidişe dur demek lazımdır" dedi.

Sigaraya karşı verilen mücadelenin ve eğitimin artırılması gerektiğini belirten Sigarayla Savaşanlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Şahin Güneş, bu konuda toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü ifade etti. Güneş, "Sadece belirli gün ve hafta kutlamalarımızdaki gibi söylediğimiz Laflar ve etkinliklerimiz, bir gün sonra unutulmamalıdır kanaatindeyim. Şöyle bir düşünün ki; sigarayı bırakmış olsak evliysek; çocuğumuzun bize yakınlığı daha fazla olacak, eşimiz bize daha farklı davranacak, çocuklarımız pasif sigara içicisi olmayacak, çünkü ebeveynlerinden öyle bir şey görmeyecek, ev ekonomisi olumlu yönde etkilenecek, daha fazla sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz olacaktır.Bunlara sahip olmak zor değil,karar verin yeter. Bırakmak isteyip te sigarayı kendi iradenizle bırakamıyorsanız, Biz size yardımcı olmak için varız" diye konuştu.

Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Şahin Güneş daha sonra, kendi iradesiyle sigarayı bırakan 10 kişi ve dernek yardımı ile sigarayı bırakan 5 kişiye Teşekkür Belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 18:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?