3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Sinekle mücadele çalışmaları sürüyor

Kızılırmak Havzası’nda Simulium SPP türü sineğe karşı yeniden ilaçlama yapıldı. Kızılırmak Nehri’nin Kayseri ve Nevşehir sınırlarından geçen 130 kilometrelik kıyı ilaçlandı.

Kayseri'nin Yemliha Kasabası’ndaki Yemliha Barajı’nın 2004 yılında yapılmasından sonra, 2006 yılının bahar aylarından itibaren Kızılırmak Nehri çevresinde ve Kızılırmak Havzası’nda etkisini gösteren Simulium SPP adlı sinek türüne karşı ilaçlama çalışmaları arttırıldı.

Kızılırmak Nehri’nin geçtiği Nevşehir'in Avanos, Gülşehir ve Ürgüp ilçeleri ile bu ilçelere bağlı civardaki köylerde yaşayan insanları ve hayvanları olumsuz yönde etkileyen, hayvanların ağız ve burunlarına girerek verimi azaltan sineğe karşı Kızılırmak Nehri’nin kıyısı tamamen ilaçlandı.

İlaçlama çalışması Kızılırmak Nehri’nin geçtiği Kayseri ve Nevşehir sınırlarında yer alan 130 kilometrelik kıyıda yapıldı. İlaçlamalar, 3'er kilometrelik ara ile oluşturulan 42 ayrı istasyondan eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyerek uzman ekipten bilgiler aldı. Ürgüp Kaymakamı ve Avanos Kaymakam Vekili Recep Soytürk, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, Tarım İl Müdürü Muhlis Atay, Turizm İl Müdürü Velettin Birsöz ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok ile birlikte ilaçlama çalışmalarını inceleyen Vali Hacımustafaoğlu, bu yıl ilk ilaçlamanın Mart ayında yapıldığını hatırlattı.

Sinekle mücadelenin etkin ve ekonomik olabilmesi ve sinek nüfusun asgariye indirilebilmesi için ilaçlama çalışmalarının yaz boyunca devam edeceğini belirten Vali Hacımustafaoğlu, sinek sorunun geçen yıl ilk kez Haziran ayında yoğun bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Kızılırmak Havzası’nda yaşanmakta olan sinekle mücadeleye Tarım ve Köyişleri ile Çevre ve Orman bakanlıklarının da destek verdiğini dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, geçen yıl sinekle mücadelenin başarıyla sonuçlandığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?