6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sinekle mücadele ödenek bekliyor

Kızılırmak nehrinin geçtiği ilçelerde geçtiğimiz yıl baş gösteren sinek sorununa karşı Nevşehir Valiliği çalışmalarını sürdürüyor. Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, sineklerle mücadele için 3.6 milyon YTL ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu yaptığı açıklamada, Kızılırmak nehrinin geçtiği Avanos ve Gülşehir ilçelerinde geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve Kızılırmak Sineği olarak adlandırılan sineklerin hem bölgede yaşayan insanlara hem de turistlere zarar verdiğini söyledi. Özellikle yaz aylarında insanları rahatsız edecek seviyeye ulaşan sinek ile mücadele için bir çalışma gurubu oluşturulduğu ve çeşitli Üniversitelerden görüş alındığını belirten Vali Hacımustafaoğlu, çalışma gurubunun raporları doğrultusunda 3.6 milyon YTL ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 

Konuyu geçtiğimiz günlerde Nevşehir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da aktardığını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Söz konusu sinek sorununun çözümü için ilaçlama yapılması kararlaştırıldı.Ancak havadan ilaçlamanın doğal yapıya da zarar vereceği düşüncesiyle bu ilaçlamanın yer aletleri ile yapılması kararlaştırıldı. Bunun içinde 3.6 milyon YTL gibi bir paraya ihtiyacımız var.Bunu Avanos yada Gülşehir belediyelerinin yerel imkanlarla karşılaması mümkün görünmüyor.Konu ayna zamanda turizmi de ilgilendirdiği için, durumu Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da ileterek ödeneğin Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan karşılanmasını istedik.İlaçlamayı bu günlerde yapmamız gerekiyor ve ödeneğin sağlanması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 14:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?