6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sinekle mücadelede yüzde 95 başarı sağlandı

Kızılırmak Havzası'nda sineğe karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarında yüzde 95 oranında başarı elde edildiği bildirildi.

Kızılırmak'ın geçtiği Nevşehir'in Avanos ilçesinde kıyı boyunca 7 Ağustos 2007 tarihinde başlatılan ilaçlama çalışmalarının ardından Nevşehir Valiliği'nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan ilaçlamaların sonuçları değerlendirildi.

Tarım, Çevre Orman Bakanlığı temsilcileri ile ilaçlama çalışmalarını sürdüren Belga Sağlık Firması yetkilileri, Özel İdare, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda, ilaçlama çalışmalarından yüzde 95 oranında başarı elde edildiği bildirildi.

Vali Hacımustafaoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, 7 Ağustos 2007 günü Nevşehir il sınırları içinde Kızılırmak'ın kıyısından geçen 88 kilometrelik alanda, 30 ayrı noktada ilaçlama yapıldığını hatırlattı. Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, İlaçlamaların ardından 8 Ağustos 2007 sabahı yapılan ölçüm ve tespitleri değerlendirdiklerini, Kızılırmak sularında ve sazlıklara tutulmuş yaşayan larvalarda yüzde 95 oranında ölüm tespiti yapıldığını söyledi. İlaçlamanın 5 ile 10 gün arasında tespit edilecek zamanlarda 4 kez tekrarlanacağını, Similium mücadelesi uzun soluklu bir mücadele olduğunu, belirten Vali Hacımustafaoğlu, ilaçlamanın 2008 yılı Şubat ayı sonlarında yeniden başlayacağını ve bir yıl boyunca sürdürüleceğini kaydetti. Vali Hacımustafaoğlu, şu anda olumlu sonuçlarının alınmasının çok sevindirici olduğunu da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 11:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERDAR AKIN IP: 88.228.226.xxx Tarih : 11.08.2007 22:44:28
ÖNCELİKLE NEVŞEHİR VALİLİĞİ NİN MEMLEKETİMİZE HİZMETİNİ ÇOK BEĞENİYORUM.SAYIN VALİMİZE NEVŞEHİR'E HİZMETİNDEN DOLAYI BURDAN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.