4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sinekle mücadeleye maddi destek!

Nevşehir'de "Kızılırmak Sineği" ne karşı sürdürülen ilaçlama çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı maddi destek sağlayacak.

Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Belada yaptığı açıklamada, Nevşehir'de Kızılırmak havzası boyunca 2007 yılında ortaya çıkan ve özellikle yaz aylarında günlük yaşamı ve turizmi olumsuz etkileyen Kızılırmak Sineği'ne karşı ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kızılırmak Sineği'ne karşı 2007 yılında ilaçlama çalışmalarına başladıklarını ve Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gönderilen 250 bin YTL ile ilaç alım ihalesini yaptıklarını kaydeden Belada, bu yıl içerisinde bu çalışmaları sürdüreceklerini açıkladı. Bu yılki çalışmalar için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan 200 Bin YTL, ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da 250 Bin YTL ödenek ayrıldığını ifade eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Belada, kendilerine her iki bakanlıktan şu ana kadar 260 Bin YTL tutarındaki ödeneğin kendilerine gönderildiğini açıkladı.

Belada, "Biz İl Özel İdare olarak sivrisineklerin imhası noktasında ciddi anlamda gerekli önlemleri alıyoruz. Kızılırmak havzasında yer alan gerek köylerimiz, gerek beldelerimiz ve gerekse de çiftçilerimiz mağdur olmadan sezonu kapatacaklar diye düşünüyoruz. İlk ilaçlamayı geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl da Mart ayı içerisinde Kızılırmağın geçtiği alanlarda 30 farklı noktada eş zamanlı ilaçlama yaptık. İhtiyaçlara göre bu ilaçlamalar devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 14:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?