4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Şırnak'lı öğrenciler Kapadokya'da

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Şırnaklı öğrenciler Kapadokya'ya geldi.

Türkiye'nin 81 ilinden 100 bin çocuğun Türkiye'yi daha iyi tanımasını sağlamak ve zihinlerindeki önyargıları yıkmak amacıyla geliştirilen Gönül Köprüsü Projesi ile Şırnak, Artvin ve Rize illerinden bin 700 öğrenci Kapadokya'ya geldi. Gruplar halinde Kapadokya bölgesini gezecek olan çocuklar, burada yaşayan bazı ailelere de misafir olacak.

Program kapsamında bu sabah Kapadokya turuna başlayan Şırnaklı öğrenciler, tarihi Uçhisar Kalesi'ni gezdi. Kale etrafındaki turistik eşya satıcılarından alışveriş yapan Güneydoğulu çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Peribacalarını hayranlıkla izleyen çocuklara bölgenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verildi.

Uçhisar Kalesi altında karşılaştıkları Japon turist grubuna büyük ilgi gösteren Güneydoğulu çocuklar, Japon genç kızlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha önce televizyonlardan gördükleri Kapadokya'ya hayran kaldıklarını belirten Şırnaklı çocuklar, "Bizim şehrimizde böyle yerler yok. Gerçekten çok güzel oldu bizler için. Burayı gördüğümüz için çok şanslıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?