4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Sivrisinekle mücadele başarılı oldu

Nevşehir'in Kızılırmak havzasında sürdürülen sivrisinekle mücadele çalışmalarında önemli başarı elde edildi.

Önümüzdeki yıllarda da sürecek olan çalışmalar için Ayen Enerji A.Ş. tarafından Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsüne bot hibe edildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, beraberinde Avanos Kaymakamı Mehmet Ünlü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Tarım İl Müdür Vekili Kenan Şahin ile birlikte Avanos ilçesinde yürütülen sivrisinekle mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Avanos Taşköprü yanındaki alanda, çalışmalarda görev yapan teknik personel ile bir araya gelen Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir ve Kayseri illeri arasındaki Kızılırmak havzasında son yıllarda etkili olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sivrisineklerle mücadelede önemli bir başarı yakaladıklarını söyledi.

Özellikle 2006 yılında felaket boyutuna ulaşan Similium cinsi sivrisineklere karşı, 2007 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ankara Zirai Mücadele Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Uzman Abdullah Yılmaz ile birlikte oluşturulan teknik ekibin inceleme ve araştırma sonuçlarına göre mücadele çalışmalarının başladığını belirtti.

Bununla ilgili olarak 2 yıldır yoğun bir ilaçlama programının uygulandığını kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, "Nevşehir olarak bu konuda gerçekten çok özverili bir çalışma yaptık. Bu çalışmalarımıza Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verdi. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla bölgedeki sineklerin yoğunluğu oldukça azaldı. Fakat bu uzun soluklu bir mücadele ve önümüzdeki yıllarda da sürecek" dedi.

Bu arada Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, mücadele ve araştırma çalışmalarında ihtiyaç duyulan 8 bin YTL değerindeki botun Ayen Enerji A.Ş. tarafından hibe edildiğini söyleyerek şirket yetkililerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 15:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?