4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Siyaset Akademisi derslerine başladı

Nevşehir'de, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı' başladı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' programının açılış töreninde konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut, siyasetin ülkenin ve ülke insanlarının hayatının bir parçası olduğu gibi memlekete hizmet etme yönünden de bir araç olduğunu kaydetti.

Erkut, "Geçmişte siyasete ve siyasetçiye olan güvensizlik, AK Parti iktidarı döneminde artık geride kalmıştır. Ülkemizin selameti açısından bu durumun süreklilik arz etmesi için her birimize bir takım sorumluluklar düşmektedir. Daha sağlıklı, çok daha güvenli, modern ve güçlü bir Türkiye'yi yarınlarımız olan çocuklarımıza bırakmak için hepimizin üzerinde bir vebal olduğu da tartışılmaz bir gerçektir. Milletimizin siyaset ve siyasetçiye olan güvenin artması, Sayın Başbakanımızın özellikle üzerinde durduğu ve bu konuda çok hassas olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve günümüz siyaset anlayışına farklı bir perspektiften bakış ve ivme kazandıracak olan Siyaset Akademisi son derece önemli bir yaklaşım olarak değerlendirilmektedir. 'Siyaset Yerelde Başlar' sloganı ile yola çıkılan, böylelikle geleceğe ışık tutacak olmasının yanında, tüm Türkiye'de gerçekleşmesi ve zamanlama olarak yaklaşan yerel seçimler öncesinde yapılması da son derece önemlidir diye düşünmekteyiz" dedi.

AK Parti Nevşehir AR-GE Başkanı Alaattin Gündoğdu ise, AK Parti tarafından başlatılan Siyaset Akademisi Programı'nın, bugüne kadar bir siyasi parti tarafından yürütülen en geniş kapsamlı eğitim faaliyetlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bu eğitim programı sayesinde vatandaşların demokrasinin beşiği olan yerel yönetimler konusunda bilgi ve birikim sahibi olacaklarını kaydeden Gündoğdu, "2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlere verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak, bu eğitim programını başlatıyor, yerel siyaset ve yönetimler alanında yetişmiş bir kadro oluşturmanın adımını atıyoruz. Çünkü yerel siyaset ve yerel yönetimler demokrasinin ana temelidir. Siyasetin temelinin şehirden ve şehir yönetiminden doğduğu görüşü aslında yerel siyasetin önemini ortaya koymaktadır. Bu yüzden yerelde ne kadar güçlü olursanız, yerel düzeyde katılım mekanizmalarını ne kadar geliştirebilirseniz, o ölçüde demokrasiniz de sağlam temeller üzerinde yükselir" diye konuştu.

Törende son olarak konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise, siyaset ve siyasetçiye güvenin sona erdiği bir dönemde kurulan partilerinin siyasetçiye olan güveni ve itibarı yeniden kazandırdığını ifade etti.

Feralan, "Partimizin kurulduğu günleri ve o günlerde ülkemizin, halkımızın hangi olumsuz şartlarla yüz yüze olduğunu hepimiz hatırlarız. O dönemlerde çok belirgin bir husus halkımızın genel kanaatiydi. Bu siyaset ve siyasetçiden halkımızın umudunun kalmamış olmasıydı. Siyasete ve siyasetçiye güvensizlik en baskın duyguydu o zamanlar ve insanımız çocuklarının geleceğinden, ülkemizin geleceğinden kaygılıydı. Özenle söylemek gerekirse batmış, bitmiş, yıkılmış, iflas etmiş bir atmosfer hakim olmuştu. İşte bu şartlarda milletimizin talebiyle Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kuruldu. AK Parti bir takım çevrelerin masa başı oyunlarının tasarladığı bir parti olarak kurulmadı. AK Parti milletimizin sesi olarak bizzat milletimiz tarafından kuruldu. Milletimizin değerleri, partimizin ilkeleri oldu. Milletimizin beklentileri partimizin programı oldu. AK Parti iktidarı döneminde yıllardır yapılamayanların 6 yıllık sürede gerçekleştiğini gördük. Vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakmaya başladı ve ardından siyaset ve siyasetçi kaybettiği itibarı geri kazandı" dedi.

Konuşmaların ardından, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Başkan Yardımcısı Cafer Okur, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları ile Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'na kayıt yaptıran yaklaşık 130 kişinin katıldığı eğitim programının ilk dersi başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?