6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sobessos kazıları başlıyor

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 2002 yılında ortaya çıkartılan Genç Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait Sobessos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başlatılıyor. 

Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar, yaptığı açıklamada, Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyü yakınlarında 2002 yılında define aramak amacıyla yapılan kaçak bir kazı sonrasında ortaya çıkan Sobessos Antik Kenti'nde başlatılan kazı çalışmalarının her yıl belirli sürelerle devam ettiğini söyledi. 

Antik Kent'te bu güne kadar yapılan kazı çalışmalarında, hamam, toplantı salonu ve mezar şapeli ile birlikte 100 e yakın mezarın gün ışığına çıkartıldığı kaydeden Yenipınar, bu yılki çalışmalarda ise hamam çevresinde bulunan su yollarının güzergahlarının tespit edilerek toprak altındaki diğer mezarların ortaya çıkartılacağını söyledi. 

15 Haziran 2007 tarihinde başlatılması planlanan kazı çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nden 35 bin YTL ödenek aktarılacağını sözlerine ekleyen Müze Müdürü Halis Yenipınar, kendisinin başkanlık edeceği kazı çalışmalarında 25 personelin görev yapacağını açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 16:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?