7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Sobessos'ta kazılar sürüyor

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde bulunan Sobessos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmalarının Eylül ayına kadar süreceği bildirildi. 

Ürgüp'e bağlı Şahinefendi Köyü yakınlarında yapılan kaçak bir kazı sonrasında bir elma bahçesinde ortaya çıkartılan Sobessos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor. Antik kentte 2002 yılında başlayan kazı çalışmalarında antik kent içerisinde, Kapadokya'ya ait olarak ilk kez genç Roma ve erken Hıristiyanlık dönemine ait bulgular ele geçirildi. Yapılan kazılar sonucunda yörede tahminen bin 500 yıl önce yaşamış bir halka ait 80 adet mezar, çok sayıda mozaik, bir hamam ve bir toplantı salonu gün ışığına çıkartıldı. 

Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar, kendisinin başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü için 30 bin YTL ödenek ayrıldığını belirtti. Eylül ayına kadar sürmesi planlanan kazı çalışmalarında daha önce ortaya çıkartılan 80 mezarın devamına ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Yenipınar, Sebossos Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarının tarihe büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 10:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?