3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Şok baskında 50 gözaltı

Nevşehir'de engellilere hizmet veren biri rehabilitasyon merkezi iki özel eğitim okuluna yapılan operasyonda, "engelli çocuklar üzerinden devletten 100 binlerce TL'lik haksız kazanç sağlanarak nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yapıldığı" suçlaması ile 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 yıldan beri büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma sonrasında, Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir'de engellilere yönelik rehabilitasyon hizmeti veren bir merkez ile yine engellilere eğitim veren özel bir okula sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, özel okullardaki bilgisayar kasalarına bilgi ve dokümanların incelenmesi için el konuldu.

Zanlıların engelli çocuklar üzerinden devletten haksız bir şekilde 100 binlerce TL'lik para alarak nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yaptıkları, gözaltına alınan kişiler arasında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve bir memurun da yer aldığı öne sürüldü. Zanlıların; "kaydı yapılan özürlü çocuklara eğitim verilmediği halde eğitim verilmiş gibi gösterdiği, bazı öğretmenlerin özel eğitim kurumuna hiç gelmediği halde diplomalarını kiraya verdiği, kırsal kesimdeki dar gelirli aileler yardım yapılacağı ve maaşa bağlanacağı vaatleri ile kandırılıp engelli çocuklarının engelli raporları alınmak suretiyle eğitim kurumuna kayıt ettirildiği ancak hiç eğitim merkezine getirilmediği" de suçlamalar arasında yer alıyor. Halen sorgulamaları süren zanlıların Nevşehir Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan, Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın gözetiminde yürütülen operasyonun gizliliği açısından ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirtti. Gurulkan, "Uzun bir süreden beri yürütülen bir soruşturmanın sonucunda ekiplerimiz tarafından eş zamanlı olarak bir operasyon yapılmıştır. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için herhangi bir açıklama yapamayacağım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 13:50:43
Güncelleme :11 Ağustos 2009 Salı 14:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?