5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

NEVŞEHİR'DE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından ilk defa başlatılan 'Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi' kapsamında Nevşehir kent merkezinde toplanan başıboş köpekler ile Nevşehir Belediyesi Köpek Barınma Merkezi'ndeki köpeklerin aşılanması ve kısırlaştırılması çalışmalarına başlandı.

Nevşehir Belediyesi ile özel Veterinerlik Hizmetleri şirketi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Nevşehir'in 2000 Evler Mahallesi Pireni Mevkiindeki Nevşehir Belediyesi Köpek Barınma Merkezi'ndeki seyyar Sokak Köpekleri Mobil Kısırlaştırma Aracında konusunda uzman 5 kişilik bir ekip tarafından sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmalarına başlandı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklemiş olduğu sorumluluk dahilinde gerçekleştirilen çalışmalarla Nevşehir merkezinde görevlendirilen köpek yakalama ekibi tarafından toplanan köpeklere kuduz ve karma aşılamaları ve antiparaziter uygulamaları da yapılıyor ve boyunlarına tasma takılıp kulaklarına da küpeleri takılarak numaralandırılıyor.

Gerçekleştirilen işlemlerden sonra köpekler bir süre özel kafeslerde dinlendirildikten sonra doğal ortamlarına salıveriliyor.

Bu proje ile Nevşehir'de yılda 400-500 köpeğin kısırlaştırılması ve böylece 4-5 sene içinde ciddi bir popülasyon azalması hedefleniyor.

NEVŞEHİR'DE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR
NEVŞEHİR'DE SOKAK KÖPEKLERİ KISIRLAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 11:37:03
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 11:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.228.94.xxx Tarih : 8.07.2010 11:54:00

Köpeklerin aracın altında kalıp ezilmesinden iyidir.