5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Sokak Ligi başladı

SOKAK LİGİ NEVŞEHİR'DE BAŞLADI

Nevşehir'in de katılımı ile Türkiye genelinde 17 ilde uygulanan ve organizatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği'nin yaptığı "Sokak Ligi " Gazi Stadında başladı.

Nevşehir İl Sosyal Hizmetler Kurulu'nun, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirdiği 2010 yılı 1. dönem toplantısında Nevşehir' de 12 - 18 yaş arası gençlerin yer alacağı "Sokak Ligi" nin uygulanması kararlaştırılmıştı.

Sokak Ligi'nin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, "Gizli kalmış yetenekleri sonuna kadar destekleyen bir eğitim projesi konumunda da bulunan Türkiye Sokak Ligi, FİFA'nın bir alt kuruluşu olan Streetfootballworld'ün Türkiye ayağını oluşturuyor ve Avrupa ve Dünya kupalarında Türkiye'yi temsil ediyor. Bu sayede bundan önce bir spor projesine dahil olma olanağı bulunmayan gençlerin kendi kurallarını kendilerinin koyduğu ve uymak konusunda da kendilerinin sorumlu olacağı 'Sokak Ligi' sokakta değil, yeşil sahalarda uygulanıyor. Burada ön plana çıkacak gençler için Milli Takım'a seçilme imkanının da ortaya konulacağı bu projede gençlerin eğitim ihtiyaçları, ilgi ve yetenekleri 'Ergen Değerlendirme ve Eğitim İhtiyaç Analizi' uygulanarak saptanacak. Bu kapsamda gerektiğinde çocuğa veya gençlere özel eğitim programları ve rehabilitasyon hizmetleri de verilecek" dedi.

Törende Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e verilecek olan plaketi Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya aldı.

Törende, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök'e de Vali Yardımcısı Vural Demirtaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

SOKAK LİGİ NEVŞEHİR'DE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 13:56:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 15:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?