6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Son 10 günde 4 sel felaketi

Nevşehir'de etkili olan şiddetli yağış, kent merkezinde ve merkeze bağlı beldelerde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Son 10 gün içerisinde 4 kez sel felaketi yaşanan kentte, özellikle tarım alanlarında ciddi zarar meydana geldi. 

Nevşehir'de akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden şiddetli yağış nedeniyle Nevşehir-Aksaray Karayolu'nda trafik bir süre tek şerit üzerinden sağlandı. Acıgöl yol güzergahında yamaçlardan inen yağmur suları sele dönüşünce, araçlar bir süre trafiğe çıkamadı. Acıgöl ilçe karayolu üzerinde biriken sel suları, daha sonra uzun bir hat izleyerek Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar Beldesi'nin yakınlarındaki tarım alanlarına yöneldi. Sel nedeniyle Nar-Nevşehir yolu uzun süre trafiğe kapandı. 

Bazı elektrik direklerinin yıkıldığı yolun asfalt kaplamasında çökmeler meydana geldi. Nevşehir'in çeşitli merkezlerinde bazı araçlar, selin nedeniyle oluşan çukurlara düştü. 

Araçlar, Nevşehir Belediyesi Fen İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Nevşehir Belediyesi ekiplerinin şiddetli yağışlar nedeniyle kent içerisindeki olumsuzluğun giderilmesine yönelik çalışması gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 02:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?