7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Sözde Ermeni Soykırımı anlatıldı

Nevşehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta, sözde ermeni soykırımının neden ortaya çıktığı ve soykırıma delil olarak gösterilen belgelerin nasıl çürütüldüğü anlatıldı. 

Nevşehir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen "Sözde Ermeni Soykırımı" konulu konferansa konuşmacı olarak Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Firkat Aydın katıldı. 

Nevşehir'deki çeşitli orta öğretim kurumlarından 300 kadar öğrencinin dinlediği konferansta asılsız ermeni soykırımının nasıl ortaya çıktığını, soykırıma delil olarak gösterilen tarihi olayların ve belgelerin nasıl yanlışlarla dolu olduğunun, özellikle geleceğin ülke yöneticisi gençlere anlatılması gerektiğini söyleyen Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Fikret Aydın, bu bilincin özellikle gençlere aktarılması ile ileri de bu konuda Türkiye aleyhine gelişecek olaylarda ülke insanının daha iyi mücadele etmesi ve kamuoyu oluşturması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Aydın, "Ermenilen Kafkaslarda çok sayıda Türk askerlerini katletmişlerdir. Osmanlı devleti sivil halkını korumak için Ermenilerin bir bölümünü bulundukları yerlerden diğer illere göç ettirmişlerdir. Yasa dışı faaliyette bulunanlar bu göçe zorunda tutulmuşlardır. Bunlarda kesinlikle kovulmuş değil. Osmanlı savaş halinde iken bile onların bu göç esnasında tren biletlerini, yiyeceklerini ve sağlık koşullarını bile sağlamaya gayret etmiştir. Gayet sistemli ve o zamanın şartlarında son derece modern bir göç hareketi yapılmıştır. Eğer bir milleti tamamen katledileceksek Osmanlı devleti neden böyle bir göç organizasyonu içerisine girsin?" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?