3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

SP il başkanları toplandı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partilerinin son seçimlerde oylarını yüzde 250 artırıp büyük bir çıkış yakaladığını belirterek, "Milletimiz Saadet'i fark etmiştir" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanları toplantısı, Numan Kurtulmuş başkanlığında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde yapıldı. Diva İbis Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Numan Kurtulmuş, 29 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partilerinin 2007 yılı seçimlerine göre oyunu yüzde 250 oranında artırarak büyük bir başarı yakaladığını ve partilerinin oy artışının ileriki seçimlerde de süreceğini kaydeden Numan Kurtulmuş, "Oylarımız 820 binlerden 2 milyonun üzerine çıkmıştır. Bu da bir önceki seçime göre yüzde 250 oranında bir artışı göstermektedir. Kazandığımız ilçe ve belde belediye başkanlıkları iki katına çıkmıştır. Seçim kampanyamız sırasında kullandığımız, 'Rakamsal olarak bu seçim işaret fişeği olacaktır' sözümüz gerçekleşmiştir ve işaret fişeği atılmıştır. Saadet Partisi siyasal olarak bir başarı ortaya koymuştur. Partimizin toplumdaki karşılığı, şu anda seçimde aldığı yüzde 5.2'nin çok üzerindedir. Partimize yüzde 50 oy almış gibi saygı ve sevgi duyuluyor" dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Numan Kurtulmuş, Türkiye'de şu anda bir çatışma ve gerilim siyaseti uygulandığını kaydetti. Kurtulmuş, "Halkımız bu seçimde Saadet Partisi'ni tek alternatifi görmüş ve muktedir siyasetin adresi seçmiştir. Toplumun çok farklı kesimleri bizim söylediklerimize kulaklarını kabarttı. Önyargısız bir şekilde bizim söylediklerimizi dinledi ve en büyük kazanımlardan birisi de bu. Aramıza konulmaya çalışılan buzlar bu seçimde erimiştir. Milletimiz bizi anlamaya çalışmıştır.Seçimlerden sonra yapılan bir analizde, partimize oy verenlerin yüzde 70'inin hayatında ilk defa milli görüş partisine oy verdiği ortaya konulmuştur. Yani yüzde 70 yeni seçmenimiz var. Daha önce bizi dinlememiş yeni bir kitle var. Bu seçimde her türlü zor şartlara rağmen Saadet Partisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da oylarını yüzde 9'lar seviyesine çıkarmıştır. Bu çok önemlidir. İktidar ve bir başka muhalefet partisi arasında oluşturulan olağanüstü gerilim, çatışma ve korku üzerine kurulan siyasetin bu seçimde onaylanmadığı ortaya çıkmıştır. Yeni bir söz olarak Saadet Partisi'nin aldığı oylar dikkat çekici şekilde yükselmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ÖNAL IP: 88.248.69.xxx Tarih : 18.04.2009 09:10:09

Türkiye'de şu karıştırılıyor ; Yerel seçimlerde alınan oylar aldatıcıdır, çünki seçmen eş,dost,ahbab vasıtası ile adaya oy veriyor. Gönlündeki partiye oy vermiyor. Göreceksiniz yapılacak olan ilk genel seçimlerde oylarını yükselttiğini zanneden partiler hezimete uğrayacaklar.