3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

SP'den Çin'e tepki!

Saadet Partisi Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Nuri Kayacı, Doğu Türkistan’da yaşanan olaylardan dolayı Türkiye’nin Çin Büyükelçisi’ni sınır dışı etmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi tarafından başlatılan üye kayıt kampanyası çerçevesinde, Nevşehir’de partinin gençlik kolları tarafından Köprübaşı mevkiinde üye kayıt stantı açıldı.

Bir hafta süre ile şehrin değişik bölgelerinde açılacak olan stantlarla partinin üye sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Saadet Partisi Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Nuri Kayacı, açılış nedeniyle bir basın açıklaması yaparak güncel konular hakkında değerlendirmede bulundu.

Urumçi’de yaşanan olaylar sonrasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Nuri Kayacı, “Buradan Kızıl Çin’e sesleniyorum. Derhal bu soykırımdan vazgeç ve oradaki mazlum milleti rahat bırak. Bırakmasan eğer yanı başındaki Çin Seddi’ni hatırla. Buradan hükümete de her zaman dediğimizi hatırlatmak istiyorum; derhal Çin’de bulunan Türkiye Büyükelçisi’ni geri çek ve Çin’in Türkiye Büyükelçisi’ni de sınır dışı et. Eğer milli görüş iktidarda olsaydı ne İsrail Filistin’e saldırabilir ne de Çin Doğu Türkistan’a saldırabilirdi” dedi.

Saadet Partisi’nin son seçimlerde oylarını yüzde 220 arttırarak büyük bir başarı yakaladığını ve 40. yılını dolduran milli görüşün savunduğu değerlerden vazgeçmeyerek halkın takdirini kazandığını söyleyen Kayacı, “Partimiz oylarını yüzde 220 arttırarak Türkiye’nin parlayan yıldızı olmuştur. Milletimiz 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde işaret fişeğini atmış, muktedir siyasetin adresi olarak Saadet Partisi’ni göstermiştir. Bu süreçte kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, yol gösterici bir siyaset üslubunu benimsedik. Kısır çekişmelere girmek yerine Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Bu sonuç siyasetimizin üslup ve muhtevasının milletimiz tarafından onaylandığını ve takdir edildiğini göstermesi açısından da önemlidir” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?