4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Spor turizmi canlandırılacak

Kapadokya'da spor turizminin geliştirilmesi için önümüzdeki yıllarda yeni projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Spor turizmi sayesinde ise hem bölgeye gelen turist sayısının hem de turizm gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur, Nevşehir sınırları içerisinde yer alan Kapadokya bölgesinin doğası, iklimi, tarihi, coğrafi özellikleri, yatak kapasitesi ve sunulan kaliteli hizmetleri ile Türkiye ve dünya turizminde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Turizm açısından böylesine önemli bir bölgede spor turizmini canlandırmak istediklerini kaydeden Çintamur, özel sektör temsilcileri, yerel yönetimler, amatör spor kulüpleri, Nevşehir Üniversitesi ve federasyonlarla işbirliği yaparak,
bölgeye gelen turistlerin çeşitli branşlarda spor yapmalarına imkan sağlamak için ilin ihtiyacı olan spor tesislerinin kamu eliyle yapılmasının yanı sıra özel sektörün de tesis yapması için teşvik edilmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Bu konuda Antalya ilini örnek veren Çintamur, "Antalya merkez ve ilçelerinde kamuya ait 100 civarında çim yüzeyli futbol sahası mevcutken, otellerin yaklaşık 400 adeti uluslararası standartlarda çim yüzeyli futbol sahaları vardır. Antalya il ve ilçe merkezlerinde kamuya ait 12 tenis kortu varken Antalya Tenis İhtisas Spor Kulübü'nün 15, sadece bir otelin 75 tenis kortu mevcuttur. İl ve ilçede binlerce tenis kortu vardır. Turizm alanında, branş çeşitliliğini artırarak alternatif alanlarda turizm amaçlı sportif faaliyetlere öncelik verilerek, bu kapsamda, kamp turizmi, golf, ralli, binicilik, bisiklet sporlarının yanı sıra, özellikle yabancı turistlerin izleyici olarak ilgisini çeken yağlı güreş gibi geleneksel sporların bölgemizde düzenlenmesi spor turizminin ilimizde daha canlı olmasına vesile olacaktır" dedi.

Dünyanın önde gelen turizm ve spor örgütlerinin dünya turizm gelirinin yüzde 32'sinin spor turizminden kaynaklandığını belirten Çintamur, sporun tanıtım gücünün ise yapılan reklam ve materyal çalışmalarının kat kat üzerinde getirilerinin olduğunu vurguladı.

Nevşehir'de spor turizmini geliştirmek amacıyla önümüzdeki yıllarda çeşitli branşlarda turnuva ve yarışmalar, sportif amaçlı seminer, antrenör ve hakem kursları, devre arası, sezon sonu futbol ve diğer federasyon kampları ve sportif amaçlı toplantılar düzenleyeceklerini açıklayan Çintamur, bu kapsamda yapacakları çalışmaları ise şöyle sıraladı:

"Yapılması gereken spor turizminde, turizm sektörünü iyi analiz edip daha profesyonel çalışılmalıdır. Spor turizmi, organizasyonlar için bir ekip oluşturulmalı, bu ekip bu alanda eğitilmeli. Turizm sektörünün sıkıntısı, spor camiasını tanımamaları, spor sektörünün problemi ise turizm sektörünü ve işleyişini bilmemeleridir. Her iki alanda da uzman personeller yetiştirilmelidir. Nevşehir'e verilen müsabakaların bugüne kadar çoğunluğunu düşük bütçeli organizasyonlar oluşturmakta. Daha büyük daha kaliteli organizasyonlara talip olmalıyız ve bu alanda çalışmalar yürütmeliyiz. Acilen belirli branşlar için kamp programları çıkartılmalı, yurt içi ve yurt dışı kulüplere teklifler götürülmeli. Yurt dışı turizm fuarları için tanıtım filmi ve broşür bastırılmalıdır. Motor sporları sektörüne acilen yatırım yapılmalı. Kapadokya bu alan için oldukça uygun. Bu sporlar için doğa parkurları kullanıldığı için tesislere herhangi bir külfeti olmaz ve il takımlarının antrenmanlarını da etkilemez

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 12:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.101.xxx Tarih : 23.07.2009 12:31:31

ne yapsanız etsenizde  CAPPADOCIA  turizmi can çekişiyor  yıllardır aynı hava kimin umurundaki? dilerim yanlış düşünüyorum,,,,,,,((  eğitim,illede ,eğitim)) köklü  bir proje  gereklii  boş peynir gemisi yürümez? siyasiler  canlandıracaklardııııııııııı?  nerede????