3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Su arama çalışmaları umut verdi

Nevşehir Belediyesi'nin Kayseri Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen su arama çalışmaları, Nevşehir'in su ihtiyacının karşılanması için umut verdi.

Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sarıyaprak mevkiinde 9 günden beri sürdürülen su arama çalışmalarından sevindirici gelişmeler yaşandı.

Nevşehir'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin Sarıyaprak mevkiindeki sürdürülen çalışmaları sıkı şekilde takip eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, su arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin, dün gece saatlerinde 252 metreden su çıkartıldığı müjdesini verdiğini söyledi.

9 günden beri 3 vardiya halinde 18 kişilik bir ekip ile sürdürülen su arama çalışmalarından umut verici sonucu aldıktan sonra, suyun bulunduğu alanda ekipleri ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tüm su arama çalışmalarına katılan personele teşekkür etti.

Ünver, buradan alınacak su örneklerinde gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından, bulunan suyun içilebilir özellikte olması durumunda, suyun kent içme suyu şebekesine verileceğini belirterek, "Küresel ısınma nedeniyle içme suyu kaynaklarında ülke genelinde yaşanan sıkıntının hemen akabinde, Nevşehir'de aralıksız olarak belediyemiz personelleri ile sıkı bir çalışma içerisine giren Devlet Su İşleri Kayseri Bölge Müdürlüğü ekipleri bizleri sevindiren gelişmeyi aktardılar. Oldukça bol rezervli bir su olma ihtimali yüksek. Bu öncelikli olarak bizleri fazlasıyla sevindirdi. Bulunan sudan gerekli örnekler alınarak yapılacak bilimsel analiz sonuçlarında içilebilir raporunun elde edilmesiyle bu suyu da kent şebeke suyu hattımıza bağlayacağız. Eğer böyle bir rapor ortaya konulmaz ise bulunan su ile kentimizdeki tüm yeşil alanların sulanmasını sağlayacağız. Gerek içme suyu veya gerekse sulama amacıyla da olsa, bulunan bu su bugün ve gelecek için bizleri büyük bir sevince boğdu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?