6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Suç örgütü operasyonu:16 gözaltı

Nevşehir'de ''örgüt kurup, baskı yoluyla hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu temini, nitelikli dolandırıcılık, baskı, cebir ve şiddet uyguladıkları'' iddia edilen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'de vatandaşların yaptığı ihbarları değerlendiren polis, bazı kişilerin bir araya gelip, örgüt kurduklarını ve kurdukları örgüt adına da şiddet, baskı, cebir uygulayarak faaliyette bulunduklarını tespit etti.

Bunun üzerine polis ekipleri kentte bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, kimliği belirlenen 4 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Yetkililer, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, av tüfeği, otomatik av tüfeği, tabanca, kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 13 kuru sıkı fişek, 4 dolu tabanca fişeği, 14 av tüfeği fişeği, bir kuru sıkıdan dönüştürme tabanca, 2 kılıç ile çeşitli suç aletleri ve uyuşturucu hap, 500 gram Hint keneviri, 8 adet boş senet, 27 adet imza sirküsü ele geçirildi.

Yetkililer, ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, baskı, cebir ve şiddet uygulayarak örgüt adına faaliyette bulunmak, uyuşturucu temin etmek, satmak, dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık yapmak'' suçlarından gözaltına alınan S.S, K.B, O.B, H.Ş, C.O, H.M, K.G, N.T, H.G, M.Ç, R.Ö, Ö.G, C.S, S.Y, S.S, S.A'nın sorgulamalarının devam ettiğini kaydettiler.Olayla ilgili F.İ, M.T, Ö.B. ve N.C'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
Sabah
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 16:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali başkesen IP: 85.104.73.xxx Tarih : 14.07.2007 11:52:49
ewet ya yakalandıkları iyi oldu yapmasın lar böle şey o zaman