6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Sudanlı Bakan'dan sanayicilere davet

Sudan Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed, Türk işadamlarını yatırım yapmak için Sudan'a davet etti. Türkiye'yi her alanda kendilerine örnek aldıklarını belirten konuk Bakan, gelecek olan işadamlarına her türlü kolaylığı göstereceklerini söyledi. 

Sudan Nil Eyaleti Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed beraberinde Sudanlı Ziraat Mühendisleri ve Ziraat Odası temsilcileri ile birlikte çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Nevşehir'de ilk olarak Ticaret Borsası'nı ziyaret eden konuk bakan ve beraberindeki 17 kişilik heyet burada Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç ile görüştü. Ticaret Borsası çalışmaları ve Nevşehir'deki tarım ürünleri hakkında bilgi alan Sudan Tarım Bakanı Gibrel Abdullatif Ahmed, Türk işadamlarına Sudan'da yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Türkiye ile Sudan'ın dini ve tarihsel bir bağı olduğunu belirten Sudan'lı bakan, ülkesinin son yıllarda hızla büyüdüğünü ve bu büyümede Türkiye'yi örnek aldıklarını söyledi. Ülkesinin gelişmesi için Türk işadamlarına ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Gibrel Abdullatif Ahmed, "Sudan'da şu anda 25 eyalet bulunuyor ve bunlar kendi içlerinde birbirinden bağımsız olarak görev yapıyor. Bizde Nil Bölgesi eyaleti olarak tarım konusunda sizlerle işbirliği için buradayız. Bizim Bölgemiz Sudan'ın en büyük eyaletlerinden biridir. Tarım konusunda bölgemiz 124 bin metrekarelik tarıma elverişli alanlarımız var. Bizim elektrik sorunumuz yok, su sorunumuz yokve bunun yanında bol miktarda petrolümüz var. Ancak bizim sizin teknolojinize ihtiyacımız var. Bu doğrultuda ülkemize gelecek olan yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız. Gerek elektrik gerekse arsa ve tarım arazisi konusunda büyük desteklerimiz olacak" dedi. 

Sudan Nil Eyaleti Tarım Bakanı Ahmet, eyaletine gelecek olan Türk işadamlarının korkmamasını da isteyerek can güvenliği açısından dünyanın en güvenli bölgelerinden birinin Nil Eyaleti olduğunu savundu. Türkiye'den özellikle tarım makineleri ithal etmek istediklerini ifade eden Bakan Ahmed, "Biz Türkiye'den özellikle tarım araç ve gereçleri, traktör, gübre ve tohum almak istiyoruz. Bunun yanında bölgemizde yetiştirilen sebze ve meyvelerin ve hayvansal ürünlerin saklanabileceği soğuk hava depoları da ihtiyaçlarımız yanında. Bu konuda Türk işadamları ülkemizde yatırım yapabilirler" diye konuştu. 

Sudanlı Bakan, Ticaret Borsası ziyaretinin ardından 2 gün boyunca Nevşehir'deki tarım alanları ile tarihi mekanları gezecek.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?