6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Susurluk kazasının 10.yıldönümü

Susurluk kazasının 10. yıldönümünde Abdullah Çatlı, ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.
 
3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için ölümünün 10. yıldönümünde memleketi Nevşehir'de bir anma programı düzenlendi. Anma programı ilk olarak Kurşunlu Camii'nde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Mevlide, Çatlı ailesinin yanı sıra çok sayıda ülkücü genç ve vatandaşlar katıldı. Mevlide katılanlar Cuma namazının ardından Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabri başında bir araya geldi. Buradaki programa da Abdullah Çatlı'nın eşi Meral Çatlı, kızları Gökçem ile Selcan, ailenin yakın akrabaları, DYP İl Başkanı Zafer Salgın, Ülkü Ocakları Başkanı Kubilay Özdil ve çok sayıda ülkücü genç katıldı. Çatlı'nın mezarı tören öncesinde büyük bir Türk bayrağıyla örtüldü. Daha sonra Mahmut Kemikkıran tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi. Dua sırasında hoca Kemikkıran Abdullah Çatlı'yı, "Nevşehir'in yetiştirdiği güzide insanlardan, yiğitler yiğidi, kahraman insan" diye anlattı.
 
Duanın ardından Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçem Çatlı anma programına katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, babasının şehit olduğu için huzurlu olduklarını söyledi. Gökçem Çatlı, "Bundan 10 yıl evvel 3 Kasım'da akşam saatlerinde babamın ölüm haberini aldık. O günden itibaren babam için karalama kampanyaları başlatıldı. Bugün 10. yılı olmasına rağmen sanki birinci yılda olduğu gibi kalabalığız. Babam şehit olduğu için içimiz çok rahat" dedi.
 
Konuşmanın ardından anma programı Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan taziye evinde gerçekleştirilen sohbet toplantısıyla sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 17:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekiye IP: 88.226.64.xxx Tarih : 9.11.2006 22:02:42
abdullah çatlı ölmede. Hiç kimse bunu aklından bile geçirmesin.ONU hala hissedebiliyorsak yaşıyor demektir. O resimlerde gördüğğümüz masum gülümseyişi hiç bir zaman kaybolmayacak. Kim ne derse desin O bizim ve ALLAHIN kahramanıdır O bütün NEVŞEHİRLİLERİN askeridir...Keşke yaşasaydı ama olsun bize bıraktığı bu gurur bize yeter.sayın ABDULLAH ÇATLI teşekkürler bize verdiğin bu gurur için