3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Susurluk kazasının 13. yılı

SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ

Susurluk kazasının 13. yıl dönümü nedeniyle Abdullah Çatlı'yı, kardeşi Zeki Çatlı ile beraber mezarı başında ziyaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, demokratik açılıma tepki göstererek, "Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışanların buna gücü yetmeyecektir" dedi.

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaptırılan parkın açılış törenine katılmak üzere Nevşehir'e gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, kardeşi Zeki Çatlı ile birlikte Abdullah Çatlı'nın mezarını ziyaret etti. BBP Nevşehir İl Başkanı Cuma Akpınar ve partililerin de katıldığı ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Susurluk kazasının 13. yıl dönümünde gerçekleşen ziyarette Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın elini öpen BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 "KİMSE BİZİ AYRIŞTIRAMAZ"

Hükümetin 'demokratik açılım' konusundaki politikalarını değerlendiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Kuzey Irak'tan gelen PKK'lıların karşılanmasında yaşanan gelişmeleri tasvip etmediğini söyledi. Tunç, "Başbakan bize geldiğinde açılım konusunda kendisine sorduk: 'Otonomi mi istiyorsunuz yoksa federasyon mu ya da yerel meclis mi?' Kendileri bize 'Hayır' cevabını verdi. Vatanın, bayrağın birliğine ise, 'Evet' dediler.

'Kesintisiz demokrasi için ne varsa varız, hazırız' dedik. Bunun için sivil bir anayasa, seçim sistemi ve siyasi partiler yasasının değişmesi lazım. Ama bunların üstüne hiç uğrayan yok. Getirdiler dışarıdan birilerini. Adamlar üniforma gibi tek tip elbiseleriyle giriyorlar, zafer işaretleriyle poz veriyorlar ve orada mobil mahkeme kuruyoruz. Mahkeme salonu hakimin, savcının Kabe'si gibidir. Bunun hukuka aykırı olduğunu hukukçular söylüyor. Mobil mahkeme kuruyorsunuz, 'Hoş geldiniz' diyorsunuz. 'Pişman mısınız?' diye sorduğunuzda da, 'Hayır' diyorlar. Önderleri emrettiği için geldiklerini söylüyorlar. Bu bir suç mudur,  eğil midir? Eğer Türkiye'de terör örgütü olmak suç değilse bunu bilelim yoksa hukuki değerleri ayaklar altına almanın hesabını kim verecekse onlardan da bu millet onu sorsun" dedi.

"SİZ NEYİ HAZMEDİYORSUNUZ?"

Türk milletini bazı kesimlerin ayrıştırmaya kalkıştığını ancak buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Et tırnaktan ayrılır mı? Kimileri ayrılmaz diyorlar ama ayrılır. Acı verir, kan akar ama ayrılır. Kimileri mozaik diyorlar. Kırarsanız ayrışırlar. Ama bir ebru sanatını düşünün. İşte biz ebru sanatını gerçekleştirdikten sonra bunu yok etme şansınız var mı? Ama topyekun ortadan kaldırmak zorundasınız. İşte Türkiye bir ebrudur. Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Kürt'ü kimi varsa ebrunun desenleridir. Biz hepimiz beraber ya yok oluruz ya da bu güzelliklerimizle, desenlerimizle hep beraber var oluruz. Bunu yok etmeye de hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ellerine yüzlerine bulaştırmasınlar. Sayın Bakan, 'Sil baştan yaparız', Sayın Başbakan ise, 'Kasım ayını bekleyin, daha neler olacak' diyor. Burada farklı şeylerden bahsediyor. Yurt dışına gidince, 'Ya üstümüze gelmeyin, hazmede hazmede, hazmettire hazmettire yapacağız' diyor. Sayın Başbakan siz neyi hazmediyorsunuz? Siz bazı şeyleri hazmedebilirsiniz ama bu millete hazmettiremezsiniz. Buna Kürt'üyle Türkmen'iyle karşı çıkarız biz. Bu ebrunun güzelliklerini hiç kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Bu milleti kimse ayrıştıramaz, deneyenler olur ama bırakın denesinler."

AÇILIMA ABDULLAH ÇATLI CEVABI

Bu arada Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı, BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un ziyareti sırasında, ismi Abdullah Çatlı Kırgız olan 6 yaşındaki bir çocuğun nüfus cüzdanını Çatlı'nın Türk bayrağı örtülü mezarının üzerine atarak, "İşte açılama cevap. Bu da Kürt Abdullah Çatlı' dedi. Malatyalı olduğu öğrenilen 6 yaşındaki Abdullah Çatlı isimli çocuğun elinden tutarak Tunç ile tanıştıran Zeki Çatlı, "Daha birçok Abdullah Çatlı var. Bunların hepsini göstereceğiz" diye konuştu.

SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 13. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 14:45:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 14:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?