5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Susurluk kazasının 14. yılı

SUSURLUK KAZASININ 14. YIL DÖNÜMÜ

Susurluk kazasının 14. yıl dönümünde Abdullah Çatlı'yı memleketi Nevşehir'de bulunan mezarı başında anan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Yazıcıoğlu'ların, Çatlı'ların davası bizim davamız, sürdüreceğiz inşallah" dedi.

Öğle saatlerinde Nevşehir'e gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu, Kaldırım Mezarlığı önünde BBP İl Başkanı Sefer Tavukçu ve partililer karşıladı. Karşılama töreninin ardından 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın mezarına geçen Yalçın Topçu ve partililer, burada Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı ve kardeşi Zeki Çatlı ile birlikte kabir başında okunan Kuran-ı Kerim'i dinledikten sonra dua etti.

Bu sırada Alperenler tarafından mezarına Çatlı'nın nüfus cüzdanının büyük boy bir fotoğrafı koyuldu. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu, "Bugün rahmetli Abdullah Çatlı'nın 14. ölüm yıl dönümü. Rahmetli Genel Başkan'ımız Muhsin Yazıcıoğlu da her ölüm yıl dönümünde kabri başına kadar gelir, anardı. Biz tabii BBP kadroları olarak hareketin mazisi ile şeref duyuyoruz, mazideki insanlarımızla şeref duyuyoruz. Rahmetli Yazıcıoğlu'nun ifadesi ile rahmetli Çatlı, bizim için o mezarın üzerinde serilmiş olan ay yıldızlı al bayrak inmesin, bu semalarda ezan dinmesin, bu topraklara yabancı ayak basmasın diye hayatını kaybetmiş, tertemiz, pırıl pırıl, kahraman bir Anadolu çocuğuydu. Onu bir kez daha rahmetle anıyoruz. İnşallah onların uğruna canlarını verdiği bu memleket, kıyamete kadar, ay yıldızlı bayrak altında bir ve beraber devam edecek. Onların bu camiaya bıraktığı ülküleri ve idealleri, Türk-İslam birliği davası, Turan davası, onların geride bıraktığı arkadaşları, kardeşleri, kadroları tarafından ilelebet BBP'nin çatısı ve şemsiyesi altında devam edecek. Yazıcıoğlu'ların, Çatlı'ların davası bizim davamız, sürdüreceğiz inşallah" dedi.

SUSURLUK KAZASININ 14. YIL DÖNÜMÜ
SUSURLUK KAZASININ 14. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:38:05
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?