4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

'Tabletteki Yoğurt' tanıtıldı

İçerisinde bulunan probiyotikler sayesinde çocukların bağışıklık sistemini güçlendirerek, çeşitli hastalıklara ve grip salgınlarına karşı vücut direncini arttırmak için 'Tabletteki Yoğurt' sloganıyla üretilen yeni bir gıda takviyesi olan çiğneme tableti Türkiye'de satılmaya başladı.

Nevşehir Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen 45. Türk Pediatri Kongresi'nde, geçtiğimiz aydan itibaren Türkiye'de eczanelerde satılmaya başlayan Multi-tabs LGG adlı ürün hakkında gazetecilere bilgi veren NutriFarma Ferrosan Firması Ürün Müdürü Eczacı Akgün Egemen, son yıllarda bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan probiyotiklerin kullanımının arttığına dikkat çekti.

Antibiyotiklerin yan etkilerinin artmasının ve mikropların antibiyotiklere direnç
kazanmasının probiyotiklere olan ilgiyi arttırdığını belirten Egemen, "Probiyotikler sağlık açısından faydalar sağlayan dost bakterilerdir. Vitamin ve minerallerin gücünü probiyotik bakterilerin olumlu etkisiyle birleştirerek bir tablet oluşturduk. Kilolarca yoğurdun içinde bulunan probiyotik bakterilerini bir çiğneme tabletine sıkıştırdık. Çocuklar günlük vitamin ihtiyaçlarının yanı sıra probiyotiği de bu çiğneme tabletinden alabilecek. Bir tablette üçü bir arada" dedi.

Tablet içerisinde vücuda faydalı 1 milyar bakterinin yanı sıra 13 vitamin, 6 mineral bulunduğunu kaydeden Akgün Egemen, hiçbir yan etkisi bulunmayan bu tabletlerin yetişkinler tarafından da kullanılabileceğini ifade etti. Egemen, "Yoğurdun içerisinde bulunan ve vücut için yararlı 1 milyar bakteriyi bir tablete sıkıştırdık. Vitamin ve minerallerle bir kombinasyon oluşturduk. Bu çiğneme tabletleri günde bir kez bir tablet olarak kullanılabilir. Bunun hiçbir yan etkisi yok. Çünkü; probiyotikler zaten vücudumuzda bulunan yararlı bakteriler. Uzmanlar uzun yaşamın sırlarından birinin fermente süt ürünlerinin tüketilmesi olarak açıklıyor. Bu ürünler de probiyotikler içermekte. Probiyotikler uzun ömrün sırrı. Bu probiyotikli tabletleri çocukların yanı sıra yetişkinler de rahatlıkla kullanabilir. Bu bağışıklık sistemini güçlendiren bir kombinasyondur. Bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlü olursa hastalıklara karşı mücadelemiz de o kadar güçlü olur. Özellikle son dönemde tüm dünyada etkili olan grip salgınlarına karşı vücudun bağışıklık sisteminin güçlü olması lazım. İşte Multı-tabs LGG sayesinde çocukların bağışıklık sistemi güçlenerek hastalıklardan korunacaklardır" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Gastroentroloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, probiyotiğin bir ilaç olmadığını ve insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için ona yardımcı olan ve vücudun birçok yerinde bulunan faydalı mikroplar topluluğu olduğunu söyledi.

Bu faydalı mikroplar olmadığı takdirde insanların gribal enfeksiyonlardan, mikrobik hastalıklardan, alerjilerden ve kanserden korunamayacağını ve kısa sürede hayata veda edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, "Bu nedenle bu faydalı mikropları vücudumuzda barındırırken, bunlardan daha yararlı olanlarını seçerek daha sağlıklı ve uzun yaşamaya, hastalıklardan daha iyi korunmaya çalışıyoruz. Bu probiyotikleri ilaç gibi tabletlerden alacağımız gibi yiyeceklere de karıştırılmış bir şekilde alabiliriz. Örneğin; yoğurt ve mamalarda bu yoğun bir şekilde var. Bütün bunlar insanların daha sağlıklı yaşamaları için üretiliyor. Bunları hem çocukların hem de yetişkinlerin almaları gerekiyor. Çocukların hastalıklardan korunma, mevcut hastalığı ile mücadele etme açısından onlara yardımcı olacaktır. Bu bir ilaç olmadığı için de insanlar bir ömür boyu bunlardan yararlanabilir. Ailelerin çocukları ve kendileri için bu tabletleri tüketmelerinde hiçbir sakınca yok" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 12:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?