4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Taekwondocu minikler yetişiyor!

Nevşehir'de Taekwondo'ya özellikle minik sporcuların artan ilgisi ile birlikte 10 yıl önce 700 olan lisanslı sporcu sayısı bin 500'e yükseldi.

Nevşehir Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü ve Taekwondo Nevşehir İl Temsilcisi Recep Işık, futbol ve basketbolun yanı sıra Nevşehir'de öğrencilerin son yıllarda en fazla ilgi gösterdikleri spor branşlarının başında Taekwondo geldiğini söyledi.

Yaklaşık 24 yıldır Nevşehir'de Taekwondo antrenörlüğü yaptığını hatırlatan Işık, geçmiş dönemlerde ailelerin Taekwondo'ya karşı önyargılı olduğunu ifade etti. Işık, "Ancak zamanla aileler de bu sporun bir dövüş değil, savunma sporu olduğunu öğrendiler. Ayrıca bu spora küçük yaşlarda başlayan çocukların hem sosyal hem de bedensel gelişimlerinin yaşıtlarına göre olumlu yönde farklılık göstermesi ailelerin önyargılarını ortadan kaldırdı. Bu sporu yapan çocukların ayrıca edindikleri disiplin ile birlikte okul yaşantılarında da başarılı olması sporcu sayımızın sürekli artmasını sağlıyor" dedi.

Nevşehir'de şu anda faal olarak 300'e yakın minik ve genç sporcunun Taekwondo antrenmanlarına katıldığını ifade eden Işık, sporcularının tamamının öğrenci olduğuna dikkat çekti.

Haftaiçi ve haftasonları Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen antrenmanlar nedeniyle sporcuların derslerini aksatmamaları için çeşitli çalışmalarda yaptıklarını belirten Işık, "Antrenmanlara katılan çocuklarımızın okulda derslerini aksatmamaları için onlarla yaptığımız birebir görüşmelerin yanı sıra hem aile hem de okul idareleri ile sürekli diyalog içerisinde bulunuyoruz. Bunun yanı sıra okullarındaki derslerinde başarılı olan çocukları ödüllendirerek onları ders çalışmaya da teşvik ediyoruz. Geçen yıl antrenmanlara katılan 100 öğrenciden hiç birisi sınıf tekrarına kalmadığı gibi bunların 75 tanesinin tüm dersleri 5'di. " diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 22:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?