3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Talihsiz kaza

Nevşehir'in Göreme beldesindeki Kapadokya 1. Atlı Cirit Turnuvası'nda, 2 at binicileriyle birlikte kafa kafaya çarpıştı. 2 binici de ağır yaralanırken, atlardan birinin boynu kırıldı.

Nevşehir'in Göreme beldesi ve Çavuşin köyü arasındaki bir arazide bu yıl ilki gerçekleştirilen Kapadokya Atlı Cirit Turnuvası'nda talihsiz bir kaza meydana geldi.

Erzurum Ovaçık Atlı Cirit Spor Kulübü ile Çiftlik Atlı Spor Kulübü arasındaki müsabakada, Ovacık Cirit Spor Kulübü binicisi Dursun Yazıcı'nın bindiği 3 numaralı at, hızla ilerlerken saha kenarında bekleyen Kurban Koçak'ın bulunduğu atla kafa kafaya çarpıştı. 2 takım arkadaşının bindiği atların çarpışma anı saniye saniye kameralara yansırken, kaza sonrası alanda büyük bir panik yaşandı.

ALANDA SAĞLIK EKİBİ YOKTU
Sunucunun anonsuna rağmen olay yerine intikal etmeyen sağlık ekibinin turnuvaya gelmediği anlaşıldı. İhbarın ardından kaza yerine yaklaşık 10 dakika sonra gelen sağlık ekipleri, 2 yaralı biniciyi ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.  Kaza sonucu Kurban Koçak'ın bulunduğu atın ayağı, Dursun Yazıcı'nın bindiği atın ise boynu kırıldı.

Öte yandan; Vali Yardımcıları Ruhi Paker, Mustafa Kemal Keskin ve Hüseyin Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, belediye başkanları ve çok sayıda turistin katıldığı turnuvanın ilk günkü müsabakaları kazanın ardından iptal edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 17:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.109.xxx Tarih : 14.06.2009 14:09:05

Öncelikle turnovayı gerçekleştiren organizasyon?? yetresiz!!  yaralılarra geçmiş olsun ata binmekle olmuyor bu tür etkinlik, deneyim gerekli. Devletin yetkilileri tam kadro bulunmuş ama yetersiz! orada sağlık ekibi bulunmadan neden?? başlamış  başlamadan evvel kontrolü gerekliydi!  CAPPADOCIA  Hiç hoş bir şekilde tanıtılmadı TV  ve  basında  bir daha  yapılmasıda  ders olur sanıyorum!!!! yarlılara acil şifalar   atların  sağlık durumu yazılmamış ama  atların öldüğünü  öğrendim çok üzüldüm yazık olmuş..