4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Tanısal Viroloji Kursu başladı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen, '3. Ulusal Moleküler Klinik ve Tanısal Viroloji Kursu' Nevşehir'de başladı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Dinler Otel'de başlayan '3. Ulusal Moleküler Klinik ve Tanısal Viroloji Kursu'na, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve devlet hastanelerinden çok sayıda bilim adamı ve mikrobiyoloji uzmanı katılıyor. Viroloji alanında çalışan uzmanları bir araya toplamak, virüslerle oluşan hastalıklara ilişkin çalışmaların yapılmasını teşvik etmek, yapılan çalışmalarda elde edilen verileri paylaşmak ve tartışmak amacıyla düzenlenen kurs, uygulama ve teorik olarak gerçekleştiriliyor.

Kursun açılışında konuşan Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özbal, kursun verimli olması amacıyla güncel ve sorunlu olan konuların seçilmesine özen gösterildiğini söyledi.

Türkiye'de bu tip kurslar düzenlendiğinden beri 'Klinik Viroloji'nin önemli bir konuma geldiğini ifade eden Prof. Dr. Özbal, "İleriye yönelik projelerde bu konulara artık daha çok yer verilmeye başlandı. Düzenleme kurulu olarak bu bilimsel şölenin amacına ulaşmasını diliyor ve bu atmosferi meslektaşlarımız ile paylaşmak istiyoruz. Bütün virüsler önemini korumaya devam etmekte ve yeni mutantları ortaya çıkmaktadır. Bu mikroorganizmaların hastalandırıcı ve öldürücü etkilerinin yanında, kendilerine etkili olan anti-viral ajanlara karşı direnç geliştirdiğini, bazı virüslerin biyo-terörizmde kullanıldığını biliyoruz. Diğer mikroorganizmaların enfeksiyonlarına kıyasla, virüs etiyoloji hastalıklarında tedavi seçeneği daha da kısıtlıdır. Özellikle fırsatçı enfeksiyonların başında virüsler yer almaktadır. Ülkemizde birçok merkezde farklı düzeyde viroloji rutin tanısı ve araştırmalar yapılmasına rağmen istenilen düzeye ve verimliliğe ulaşılmamıştır. Bu nedenle viroloji laboratuarlarında çalışma olanakları genişletilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır" dedi.

Uygulama bölümü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilecek olan kursun, 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü sona ereceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?