4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Tarihi binayı belediye kullanacak

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde Yeraltı Kenti yanında bulunan tarihi bina, önümüzdeki yıllarda belediye ek hizmet binası olacağı belirtildi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç yaptığı açıklamada, Kaymaklı Yeraltı Kenti yanında bulunan ve 1912 yılında yapıldığı bilinen tarihi binanın 2003 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak koruma altına alındığını söyledi.

1912 yılında Türk ustaları tarafından zengin bir Rum için yapılan tarihi binanın 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Kaymaklı Belediyesi'ne tahsisinin yapıldığını ifade eden Çekiç, bu binayı belediye ek hizmet binası olarak kullanmayı planladıklarını belirtti.

Çekiç, "Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Kaymaklı Yeraltı Kenti'nin hemen yakınındaki binayı belediyemize kazandırmak istiyoruz. Bunun için bir restorasyon çalışması gerekiyor ve bunla ilgili girişimleri başlattık. Yapılacak olan yaklaşık 200 bin YTL'lik bir harcama ile bina hizmete kazandırılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?