4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Tarihi çeşmeler kurtarılıyor

Nevşehir'de Osmanlı ve cumhuriyetin ilk dönemlerinde yaptırılan 24 tarihi çeşmenin restore ettirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde tarihi çeşmelerin projelerinin hazırlanmasına ilişkin ihale yapıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir'in Cumhuriyet, Tahta Cami, Bektik, Dere, Camicedid ve Camiatik mahallelerinde Lale Devri'nden cumhuriyetin ilk dönemine kadar olan süre içerisinde yapılan ve günümüze kadar ulaşmayı başaran 24 tarihi çeşmenin kalıcılığının sağlanarak gelecek kuşaklara aynı güzellikleri ile birlikte aktarımını sağlamak amacıyla koruma kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi.

Tarihi çeşmelerin restorasyonu konusunda Nevşehir ve İstanbul'da yaşayan hayırsever Nevşehirlilerin desteğini aldıklarını dile getiren Ünver, "Geçmişten emanet aldığımız büyük bir sanat ahengi içerisinde yapılan tarihi çeşmelerimiz, kentimizdeki en önemli kültürel varlıklarımız arasında yerini almaktadır. Farklı mahallelerimizde bugüne kadar ayakta kalabilmeyi başarmış 24 çeşmeyi belirledik. Bunların restorasyonu için proje ihalesi düzenlendi ve ihaleyi alan firma yetkilileri, tarihi çeşmelerin korunmasına yönelik hazırlayacakları projeleri en kısa süre içerisinde bizlere ulaştıracaklarını belirttiler. Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan projelere onay çıkmasıyla birlikte, hayırseverlerin yardımları ile tarihi çeşmelerde restore çalışmaları başlatılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 11:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan tüfekçi IP: 88.250.57.xxx Tarih : 19.11.2008 23:22:58

yazık yazık şimdiye kadar nerelerdeydi devlet büyükülerimizin aklı.Yine de teşekkür ler başkan ve ekibine böyle olumlu ve yerinde bir hareketi uygulamay a koyduklaarı için.Benim çocukluğum o mahallerlerde geçti o çeşmler ve yüzlercesi gözümüzün önünde eriyip gidiyor bizlerr yeni nesillere ne gösterecez bunlar miras atalarımız bizlere hediye etmiş en azından koruyup göz etmek bizlere düşmez mi ?