3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Tarım İl Müdürü vekilinden inceleme

Nevşehir İl Tarım Müdür Vekili Kenan Şahin, hayvan pazarında incelemelerde bulunarak, il genelinde hayvan sevkiyatının ve satışlarının sürekli kontrol altında tutulduğunu söyledi.

Nevşehir Ticaret Borsası Hayvan Pazarı'nda beraberinde Tarım İl Müdürlüğü ve Ticaret Borsası veteriner hekimleriyle birlikte satışa sunulan hayvanları kontrol ederek hayvan satıcıları ile görüşen Nevşehir İl Tarım Müdür Vekili Kenan Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

Hayvan hareketliliğinin en yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramı öncesinde, gerek il geneli gerekse de başka illerden getirilerek satışa sunulan hayvanların bulaşıcı hastalıklara karşı sürekli denetlendiğini ifade eden Kenan Şahin, bu konuda vatandaşların da dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Şahin, "Kurbanlık hayvan en başta hayvanların sağlık raporlarının olup olmadığına bakılmalıdır. Eğer bir hayvan il dışından geliyorsa, kesinlikle bu hayvanın sağlık raporuyla gelmesi lazım. İkincisi il içinden geliyor ise bu hayvanların menşe şahadetnameleri olması lazım. Üçüncü bir husus ise bu hayvanların kulak küpelerinin kesinlikle olması lazım. Şimdi kulak küpesi olan, menşe şahadetnameleri olan ve sağlık raporu olan hayvanlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın belirlediği bütün sağlık ve hijyenik şartlara uymuş demektir. Yani; bulaşıcı hastalıklar olan Şap, Burusella gibi hastalıklara karşı aşılanmış ve sağlam olan hayvanlar demektir" dedi.

Hayvan pazarlarına getirilen tüm hayvanların belgelerinin tam olması şartı arandığını ve bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ve Ticaret Borsası veteriner hekimlerinin sürekli kontrolleri yaptıklarını ifade eden İl Tarım Müdür Vekili Şahin, kulak küpesiz, menşesiz, şahadetnamesiz ve sağlık raporsuz hayvanların satışına müsaade etmediklerini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz cidem IP: 88.65.38.xxx Tarih : 13.12.2008 01:27:13

sayin müdürüm sizin denetlemenize tesekür ederim kurbana uygun olmayan hayvanlari geri gönderiyorsunuz o hayvanin Kasabdan kilo kilo aliniyor haKurban ha kilo kilo farki ne Müdürsen yerinde denetle yani Mandirada Ahirda Seninki denetleme degil gözboyama?Yeter artik isinizi laikiyle yapin Tesekür ederim