7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Tarım Müdürlüğü'nden kene alarmı

keneNevşehir İl Tarım Müdürü Ahmet Sertoğlu, Nisan-Eylül ayları arasında artış gösteren ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKHA) hastalığına sebep olan kenelere karşı vatandaşları uyardı. Sertoğlu, özellikle pikniğe giden vatandaşların bu konuda tedbir almalarını istedi. 

Nevşehir Tarım İl Müdürü Ahmet Sertoğlu, yaptığı açıklamada, KKHA hastalığının kenelerin insanları veya hayvanları ısırmasıyla meydana geldiğini ve KKHA hastalığına neden olan kenelerin tüm doğada bulunduğunu, bunun ilaçlama yöntemiyle doğadan tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hayvan barınakları ve kenelerin yaşayabilecekleri alanlardaki insanların risk altında bulunduğunu kaydeden Sertoğlu, bu yerlerdeki vatandaşların zaman zaman kene yönünden muayene olmaları gerektiğini ifade etti. 

Yaz aylarında kenelerin hızla arttığını kaydeden Sertoğlu, bu konuda özellikle pikniğe giden vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Pikniğe giden vatandaşların çıplak ayakla dolaşmamaları ve otların üzerinde oturmamaları gerektiğini vurgulayan Sertoğlu, "Pikniğe gidenler özellikle yabancı otların üzerinde oturmamaları gerekiyor. Piknik yaparken ya bir masada oturmalı yada yerde oturulacaksa oturulan yere bir bez serilmeli. Ayrıca piknikteki kişiler ayakkabı ve çoraplarını katiyen çıkarmamalıdır ve pantolon paçalarını çoraplarının içerisine koymalılar" dedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 10:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kuşsan IP: 88.229.65.xxx Tarih : 24.06.2006 17:23:48
bu haberi yayınladıgınız için çok teşekkur ediyorum gerçektende özellikle çocuklar dikkat etmeleri gerek insanlar bu hayvanların anlam ve önemini henüz kavramış degil ama çok tehlikeli olabilirler istedikleri zaman ve her türden hastalık taşırlar bu yüzden söyleneni yapmalı vede saglıgımızı tehlikeye atmamalıyız .