3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Tatilcilere erken rezervasyon uyarısı!

Kapadokya bölgesindeki turistik tesislerde Ramazan Bayramı öncesi yapılan rezervasyonlarla doluluk oranının şimdiden yüzde 90 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya bölgesinin her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.

Bölgeye geçmiş yıllardan beri gelen yabancı turistlerin ilgisinin yanı sıra, son yıllarda gerek bölgede çekilen yerli ve yabancı dizi ve sinema filmleri ve gerekse de tanıtımlar nedeniyle yerli turistlerinde büyük ilgi göstermeye başladıklarını kaydeden Demir, özellikle bayram tatillilerinde Kapadokya’nın Türk tatilcilerin en gözde mekanlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Halen süresinin uzatılıp uzatılmayacağı belli olmayan Ramazan Bayramı tatili için ciddi bir rezervasyon talebi bulunduğuna dikkat çeken KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, şuanda bölgedeki otellerde doluluk oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığını kaydetti. Bölge için yabancı seyahat acentelerinin aylar öncesinde yaptığı rezervasyonlar nedeniyle bayrama haftalar kala böyle bir doluluk oranı yakalandığını ifade eden Demir, bayram tatilini Kapadokya'da geçirmek isteyen tatilcilere acele etmeleri uyarısında bulundu.

Demir, "2008 yılında bölgeye yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi ile doluluk oranlarımız oldukça iyi durumda. Ramazan Bayramı tatiline denk gelen zaman dilimi için yabancı seyahat acentelerine yapılan rezervasyonlar var. Bunlarla zaten bölge şimdiden yüzde 90 doluluğa ulaştı. Bu nedenle yerli turistlerin biraz ellerini çabuk tutarak rezervasyonlarını yaptırmaları gerekir. Bölgede peribacalarının yanı sıra son yıllarda sayıları artan balon turları ile birlikte yerli turistlerin ilgisi arttı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?