4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Teç-Sen'den AKP'ye ziyaret

Nevşehir'de, Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) İl Temsilciliği üyeleri, eğitim-öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına adil bir şekilde dağıtılması için TBMM'ye verilen kanun teklifinin kabul edilmesi için siyasi partilere yönelik destek arayışları ziyaretleri sürüyor.

Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Teç-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Levent Güneş ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ersan Erkut'u ziyaret aden Teç-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Levent Güneş, her yıl eğitim-öğretim dönemi başında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere, 'Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği' adı altında bir ücret ödendiğini söyledi. Bu ödenekten öğretmenler dışındaki eğitim çalışanlarının faydalanamadığını belirten Güneş, ödeneğin MEB bünyesinde çalışan müfettiş, şef, memur ve hizmetlilerinde faydalanabilmeleri için TBMM'ye bir kanun teklifi verildiğini hatırlattı.

Güneş, "Sağlık Bakanlığı'nda buna benzer bir ödenek var. 'Döner Sermaye' adı altındaki bu ödenekten tüm sağlık çalışanları faydalanıyor. MEB'de durum farklı. MEB çalışanları mağdur durumda. Şu anda TBMM'de bunla ilgili bir çalışma var. Biz eğitim çalışanları olarak öğretmenlerin aldığı kadar ödenek istemiyoruz. Bizim hedefimiz, bizi yok saymayın" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut ise AK Parti hükümeti olarak 2002 yılından bu tarafa gerek Türkiye genelinde gerekse de Nevşehir'de önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Erkut, bir takım çalışmaların bir anda yapılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Ziyaretten son derece memnun olduklarını söyleyen Erkut, "AK Parti olarak önemli çalışmaları çok kısa süre zarfı içerisinde yerine getirdik. TEÇ-SEN'in bu isteğini milletvekillerimize ulaştıracağız. Milletvekillerimiz, bu konuyu meclis gündemine taşıyacağına inanıyorum. Devletimizin imkanları ölçüsünde bu konunun da üzerinde durulacağını düşünüyorum. Fakat bazı konular hemen olmuyor. Zamana gerek var" diye konuştu.

Ardından Güneş, sendika olarak hazırladıkları taslağı gerekçeleriyle birlikte Erkut'a tesim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 11:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?