4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Tekiner ölüm yıldönümünde anıldı

CHP Nevşehir İl Başkanlığı görevini yaparken silahla vurularak öldürülen Zeki Tekiner, ölümünün 28. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

CHP Nevşehir İl Başkanlığı, 17 Haziran 1980 tarihinde, CHP İl Başkanlığı görevini yürüttüğü esnada yanında bulunan parti üyesi Yavuz Yükselbaba ile birlikte silahlı kişilerce vurularak öldürülen ve aynı zamanda 15’inci Dönem Nevşehir milletvekili olan Zeki Tekiner için parti binasında bir anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydeniz, parti yöneticileri ve üyeler ile Zeki Tekiner'in eşi Birsen Tekiner, oğlu Bülent ve kızları Aylin ve Ayşe Tekiner katıldı.
Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, Zeki Tekiner'in, CHP İl Başkanı olarak onurla ve gururla mücadele eden bir demokrasi adamı olduğunu söyledi.

Yumuş, "Zeki Tekiner, maddi ve manevi tüm varlığını mensubu olduğu CHP camiası ve ülkesi için harcamıştır. Ölüm tehditleri altında dahi Nevşehir ve CHP'lileri yalnız bırakmamıştır. Tekiner'in yaptığı demokrasi mücadelesini engelleyemeyeceklerini anlayanlar, tek çareyi kendisini ortadan kaldırmakta bulmuşlardır. Tekiner, tüm CHP'liler ve Nevşehirliler için bir efsanedir ve efsane kalmaya devam edecektir. Tekiner, partisinin ve partililerinin onurunu ve namusunu her şeyin üstünde tutmuştur. Tüm CHP'liler kendisine minnettardır” dedi.

Zeki Tekiner'in oğlu Bülent Tekiner ise babasının bir halk çocuğu ve halk babası olduğunu söyledi. Bülent Tekiner, "Babam, kendisine gelen herkesin sorununu çözmeye çalışıyordu” dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 14:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?