6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Telekom'da başarılı öğrencilere ödül

Nevşehir'de okullarını başarılıyla bitiren ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

2005-2006 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla okullarını başarıyla bitiren ve lise 1 ve lise 2. sınıflarda okul birincisi olan 43 öğrenci için bir tören düzenlendi. Nevşehir Endüstri Meslek, Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen törene Vali Vekili İsmail Tezel, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ak Parti İl Başkanı Erdal Feralan, Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Fatsa, Türk Telekom Nevşehir Baş Müdürü Yavuz Yapar, PTT Baş Müdürü Cumali Sarı, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Törende konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Fatsa, başarılı öğrencileri tebrik ederken, karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilerin velilerine çeşitli uyarılarda bulundu. Karnelerinde zayıf notları bulunan öğrencilerin velilerinin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Fatsa, velilerin notlarından dolayı öğrencilere şiddet uygulamaması gerektiğini söyledi. Fatsa, "Karnesinde zayıf notu var diye sakın çocuklarınıza tepki göstermeyin. Onlarla konuşarak anlaşın. Onlara doğruyu ancak bu şekilde anlatırsınız. Eğer ki çocuklarınıza tepki gösterir, bağırır veya şiddet uygularsanız onları kaybedersiniz" dedi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise okullarında başarılı olarak takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Dünyanın iletişim çağında olduğunu ve öğrencilerin buna ayak uydurmaları gerektiğini belirten Ünver, "Şu anda ne teknoloji nede uzay çağındayız. Şu anda iletişim çağını yaşıyoruz ve başarılı olmak için buna ayak uydurmak zorundayız. Bu nedenle bizde belediye olarak gençlerimizi, öğrencilerimizi bilgisayarlarla buluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tüm okullarımıza bilgisayar sınıfları kurduktan sonra belediye olarak Türkiye'nin en büyük Bilgisayar Eğitim Merkezi'ni gençlerimizin hizmetine sunduk" diye konuştu. 

Vali Vekili İsmail Tezel ise, öğrencilere hayatı doya doya ve başarılı bir şekilde yaşamaları tavsiyesinde bulundu. Tezel, "Hayatta ne yaparsanız yapın fakat en iyisini en güzelini yapmak için çaba gösterin. Hayatta mutlaka hedeflkeriniz olsun ve bu hedeflere ilerlemek için çaba gösterin. Örneğin ben gaz lambasıyla ders çalışarak kaymakam olma mücadelesi verdim. Bugün ise vali oldum. Sizler de önünüze hedefler koyun ve bu hedeflere koşarken hayatı doya doya mutlu bir şekilde yaşayın. Sizler mutlu olursanız hem bizler hem de ülkemiz mutlu olur" şeklinde konuştu. 

Daha sonra okullarını teşekkür ve takdir belgesiyle bitiren öğrencilere belgeleri ve hediyeleri Vali Vekili Tezel ve Belediye Başkanı Ünver tarafından verildi. 

Bu arada törende Türk Telekom Nevşehir Baş Müdürlüğü tarafından il genelindeki lise ve dengi okullarda okul birincisi olan Lise 3, Lise 1 ve Lise 2. sınıf öğrencisine bilgisayar hediyesi verildi. 

Nevşehir Türk Telekom Baş Müdürü Yavuz Yapar, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün 'Eğitime Destek Kampanyası' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ülke genelindeki 5 bin 470 Orta Öğretim Kurumu'nda olduğu gibi Nevşehir'de de tüm lise ve dengi okullarda 1. ve 2. sınıf öğrencileri arasında en başarılı 43 öğrenciye bir adet bilgisayar, bir adet modem cihazı ve 3 aylık ADSl hattından oluşan 'Son Sürat Teknoloji Paketi' hediye ettiklerini söyledi. Bilgisayar ve diğer hediyelerin Temmuz ayı içerisinde öğrencilere teslim edileceğini belirten Baş Müdür Yapar, Türk Telekom'un karne hediyesi kampanyasının öğrencilerin iletişim ve bilişim teknolojisini kullanarak, başarılarını teknolojiyle katlayıp arttırmaları, eğitime ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine destek olmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.
Yapar'ın konuşmasının ardından okul birincilerine hediye sertifikaları Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi. Bu arada il genelindeki lise ve dengi okullarda lise 1 ve 2. sınıf öğrencileri arasında okul birincisi olan 43 öğrencinin 38'inin kız öğrenciler olması dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 16:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eray IP: 85.103.38.xxx Tarih : 19.06.2006 20:25:37
Nevşehir'e yakışır