4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Teleskopla gözlem keyfi

ÖĞRENCİLER TELESKOP İLE GÜNEŞİ İZLEDİ

Nevşehir'de TÜRKSAT ile Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji işbirliği ile gerçekleştirilen 2009 Astronomi Yılı ve Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, güneşi teleskop yardımıyla gözlemleme imkanı buldu.

2009 Astronomi Yılı ve Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji'nde bir tören düzenlendi.

 Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynel Tunca, Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. İbrahim Küçük ve TÜRSAT Kurumsal İletişim Müdürü Doç. Dr. Asım Balcı'nın katıldığı törende, planetaryum gösterisi de sunuldu.

Etkinliklerin açılışında konuşan Özel Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci, Özel Altınyıldız Koleji olarak astronomi bilimine önem verdiklerini ve öğrencilerinin de gelişimini desteklediklerini dile getirdi. Uluslararası Astronomi Birliği'nin 2009 yılını Galilei'nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. yıldönümü olması nedeniyle Dünya Astronomi Yılı olarak ilan ettiğine dikkat çeken İğdeci, UNESCO'nun da bu çağrıya ortak olduğunu ve BM'nin 2009 yılını Dünya Astronomi Yılı olarak ilan ettiğini kaydetti.

İğdeci, "Biz de Altınyıldız Koleji olarak "Evren sizi bekliyor" çağrısına uyup 2 yıldan beri gerçekleştirdiğimiz dünya uzay etkinliklerine bu yıl 2009 Astronomi Yılı kutlamalarını da ekleyerek dileyen herkesi astronomi ile buluşturmayı hedefledik" dedi.

Konuşmaların yapıldığı sırada Altınyıldız Koleji öğrencileri, kolej bahçesinde öğretmenlerinin gözetiminde bir teleskop yardımıyla bir süre güneşin hareketini gözledi. Güneşi görebilmek için kuyruğa giren öğrencilerin gözlem sırasında oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Daha sonra Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynel Tunca da öğrencilerle birlikte "Öğrencilerin gözünden astronomi" konulu bir de söyleşi gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLER TELESKOP İLE GÜNEŞİ İZLEDİ
ÖĞRENCİLER TELESKOP İLE GÜNEŞİ İZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:30:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 13:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?