4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

TEMA'dan destek çağrısı!

TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, dünyanın karbon gazından daha az etkilenmesini amaçlayan 'Geleceğimiz Erimesin' kampanyasına tüm vatandaşların destek vermesini isteyerek, çevre sorunlarının gelecekte ortaya çıkartacağı tehlikelere dikkat çekti.

TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, TEMA Vakfı ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından, dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin etkilerini azaltmak amacıyla 'Geleceğimiz Erimesin' adlı eğitim kampanyası başlattığını duyurdu. 2010 yılına kadar sürmesi planlanan kampanya ile 81 ilde 810 bin kişiye çevre bilinci eğitiminin verilmesinin planlandığını belirten Çalık, tüm vatandaşlardan kampanyaya katılmalarını istedi.

Çalık, "Bilindiği üzere dünyada ve ülkemizde nüfus artışı ve buna bağlı olarak hızla artan enerji tüketimi ve diğer etkenler nedeniyle atmosferde hızla biriken karbon gazları sonucu dünyamız ve ülkemiz hızla ısınmaya başlamış, ısınma nedeniyle de ormansız bölgelere kar ve yağmur yağmaz olmuş, su kaynakları kurumaya başlamıştır. Eğer ülkemizde biodizel yakıt kullanılmaya başlanırsa, petrole olan bağımlılığımız ortadan kalkacak, çiftçilerimiz ayçiçeği gibi bitkilerin ekimi ile büyük bir gelire sahip olacaklar, petrol yerine kullanılacak bitkisel yağlar araçlarda daha sessiz bir çalışma sağladığı gibi, petrolden daha ucuz olacağından araba sahibinin bütçesine katkı sağlayacak. Ayrıca ev ve lokantalarda veya otellerde kullanılan kızartma yağları da toplanarak biodizel yakıtta değerlendirilecek ve doğaya dökülmeleri önlenecek. Böylece dünyamızın karbon gazından temizlenmesine büyük bir katkı sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?