4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

TEMA'dan 'gönüllü olun' çağrısı

TEMA'DAN 'GÖNÜLLÜ OLUN' ÇAĞRISI

Türkiye'nin çöl olmaması için herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet eden TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, 17 yılda 370 bin gönüllüye ulaştıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, ilan edilen 05 Aralık Gönüllüler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, bu günün dünyanın dört bir yanında gönüllü çalışmaların faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlandığını kaydetti. Gönüllülüğün çok yüce bir kavram olduğununu belirten Çalık, "Bilgi, zaman, beceri ve deneyimlerinizi toplumsal sorumluluk anlayışıyla hiçbir çıkar gözetmeksizin yardım etmek isteğinizi kişi kurum veya bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanır, insanlığa faydalı olmanın manevi huzurunu yaşarsınız. Bu manevi huzuru yaşamanın herkesin hakkı olduğuna inanan 370.bini aşkın TEMA Gönüllüsü, 05 Aralık "Uluslararası Gönüllüler Günü"nde halkımızı ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanılarak sonraki nesillere aktarılması için gönüllü olmaya çağırıyor." dedi.

Her geçen yıl gönüllü sayısını artıran TEMA Vakfı'nın gönüllü sayısı 17 yılda 370.bine ulaştığını vurgulayan TEMA Temsilcisi Orhan Çalık, 75 il, 400 ilçe ve belde de TEMA teşkilatlanmasının tamamlandığını ayrıca, 700 İlköğretim Okulu'nda Yavru TEMA, 56 İl ve KKTC'de 74 üniversitede Genç TEMA ve 34 ilde Mezun TEMA teşkilatlanmalarının faaliyete geçtiğini açıkladı. Vakfın, ülke genelinde 148 kırsal kalkınma ve ağaçlandırma projesinin halkın ve destekçilerinin katkılarıyla hayata geçirdiğini ifade eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü, " Yaklaşık 7 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayarak Türkiye'nin orman varlığının artmasına katkı sağladı. Mera ve Toprak Yasaları'nın bizzat hazırlanmasında görev aldı, yasalaşmasını sağladı. Ormanların, tarım alanlarının, su varlığımızın korunması adına açılan, m dahil olunan onlarca dava kazanılarak halkımızın nezdinde ormanlarımızın tarım alanlarımızın, topraklarımızın koruyucusu olundu"

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 13:33:00
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 14:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet emin IP: 78.160.117.xxx Tarih : 6.12.2009 14:59:05

Sn.İl  temsilcisiii   TEMA   adı altında oturuyorsunuz. bir şöyle dönüpte  damsa barajı ve  çevresine bakıyormusuunuz?  yeşil kaldımı?  ağaç kaldımııı  YEŞİL  alanlar   hep imara açılıyor  aklınıza ne gelirse her türlü meyve ağacı vatandaşa  imar olduğu için kesiiiliyor  kavak artık  hiç önemi kalmadıı.??  ALLAH RIZASI İÇİN   DAMSA BARAJI ÜRGÜP  ARASINA BİR BAKINIZ...