3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

TEMA'dan kampanya çağrısı!

TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, her gün tonlarca ekmeğin çöpe dökülmesine dikkat çekmek için 'Ekmekler Çöpe Değil, Sepete Kampanyası'nın başlatılması için belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu.

TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık yaptığı açıklamada, küresel ısınma nedeniyle tahıl üretiminde son yıllarda önemli bir düşüş yaşanmasına karşın, her gün çöpe dökülen ekmek miktarının arttığını söyledi.

Bu israfın önüne geçebilmenin mümkün olduğunu ve bu konuda belediyelere önemli görevler düştüğünü kaydeden Çalık, yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarından seçildikleri takdirde beldelerinde 'Ekmekler Çöpe Değil Sepete Kampanyası' başlatmalarını istedi.

Çalık, "Her gün tonlarca ekmeğin çöpe gittiğini hepimiz biliyor ve bundan dert yanıyoruz. Gelin buna bir çözüm yolu bulalım. Belediye başkan adaylarımız seçildiğinde her sokağa, hayvanların ulaşamayacağı ve dağıtamayacağı yerlere ekmek toplama sepetleri koyalım. Vatandaşlarımız kalan bayat ekmeklerini bu sepetlere bıraksın. Toplanan bu bayat ekmekleri belediye olarak isterseniz çiftliklere veya mandıralara satın veya köpek barınağına verin, ama çöpe gitmesin. Küresel ısınma nedeniyle tüm dünyada tahıl üretiminde büyük düşüşler devam ediyor ve de edecek. Bu düşüşün tersine de dünya nüfusu hızla artıyor. Kişi başına düşen tahıl miktarı gittikçe düşüyor. İleriki yıllarda dünyada üretilen tahıl insanları doyurmaya yetmeyecek ve geleceğin en büyük silahı buğday olacak. Dünyada iklim değişikliği nedeniyle sadece Amerika, Arjantin ve Avustralya'da tahıl üretimi yapılabilecek ve tahıl fiyatları petrolün çok çok üstüne çıkacak. Böylece, ekmeği yoksul insanların satın almaya gücü yetmeyecek ve açlıktan ölen insanların sayısı çığ gibi büyüyecek. Bu nedenle buğdayın kıymetini bilelim, ekmeklerimizi mümkün olduğunca ihtiyacımız kadar alıp tüketelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.102.xxx Tarih : 18.11.2008 13:01:51

sn orhan ÇALIK kutluyorum sizleri?ama nerede sizin düşüncenizi benimseyecek başkanlar,MAZİDE KALDI siyaset yapılması gerekirse ekmeğe (nimete)saygıdan geçer laf olsun torba dolsun misali adamlar minderlerini düşünüyor.ALLAH AŞKINA GÜNDEMİ İLÇELERE YAYIN.HERapartmanın etrafında çokça ekmekler atılıyor??